Τιμήθηκε ο Μίμης Πλέσσας σε δύο συναυλίες στο Βόλο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελασσονιτών Μαγνησίας

DSC_0025 [1]

Δύο συγκλονιστικές και ονειρικές συναυλίες και δύο μαγικές βραδιές ήταν αρκετές για να “κλέψει” για μια ακόμα φορά ο Μίμης Πλέσσας τις καρδιές όχι μόνο των Βολιωτών ,αλλά και εκατοντάδων φανατικών φίλων του που ήλθαν από όλη τη Θεσσαλία , τη Μακεδονία και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδος για να ζήσουν από κοντά τις εκδηλώσεις Τιμής ,προς έναν μεγάλο δημιουργό ,που η χώρα ,αλλά και η παγκόσμια μουσική σκηνή, χρωστά πολλά.
Για τον λόγο αυτό ,όχι μόνο εξαφανίστηκαν αμέσως οι προσκλήσεις των δύο συναυλιών ,αλλά δημιουργήθηκε και το αδιαχώρητο στους χώρους του Πολιτισμικού Κέντρου Ν.Ιωνίας Βόλου ,αφού από πολύ νωρίς αυτό κατακλύστηκε από εκατοντάδες φίλους του Μίμη Πλέσσα ,που ήθελαν αν τον πλησιάσουν και να τον δουν από κοντά.

Τις εντυπωσιακές αυτές μουσικές παραστάσεις ,που έγιναν στο Βόλο την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 και κυριολεκτικά “μάγεψαν” όλους ,διοργάνωσε για μια ακόμα φορά το πολυβραβευμένο Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας (Συντονισμός -Επιμέλεια :Κ. Σκριάπας) ,που είχαν και την πρωτοβουλία της βράβευσης του Μίμη Πλέσσα ,με συνδιοργανωτές τον Δήμο Βόλου- Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου – και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ,οι οποίοι από την πρώτη στιγμή στήριξαν και αγκάλιασαν το μεγάλο αυτό γεγονός.

Σημειώνεται ότι οι σπάνιες εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής με τίτλο “Θα πιω απόψε …το Φεγγάρι.!”, ταξίδεψαν ζωντανά εικόνες του Βόλου,της Μαγνησίας και της Ελλάδας σε όλο τον Απόδημο Ελληνισμό ανά την υφήλιο ,αφού η εκδήλωση της Τετάρτης 19 Νοε. 2014 , μεταδόθηκε ζωντανά με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών (LIVE STREAMING) σε όλη την υφήλιο (WEB TV :MyCityNet.gr) και προετοιμάστηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα από τους διοργανωτές προκειμένου να τιμηθεί ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης για την τεράστια προσφορά του στη Μουσική ,στις Τέχνες και στον Παγκόσμιο Πολιτισμό.
Ο Μίμης Πλέσσας ,που τιμήθηκε από τον Δήμο Βόλου ,το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος ,που μια ολόκληρη πόλη ,όπως ο Βόλος ,με τεράστια παράδοση στον πολιτισμό, τον τίμησε για το έργο του και υποσχέθηκε ότι θα επισκεφτεί ξανά το Βόλο για την πραγματοποίηση συναυλίας με όλο το επιτελείο του .Ευχαρίστησε όλους τους οικοδεσπότες ,τους μουσικούς(Διεύθυνση Ορχήστρας Ζαφείρης Κουκουσέλης) ,τους εξαιρετικούς ερμηνευτές(Ν.Αλεξίου, Κατ. Αποστολοπούλου ,Κ.Ζεμπίλας, Ζωή Τζαλαβρέτα) ,τη χορογράφο Βάσω Τηλιοπούλου και τους χορευτές της και ιδιαίτερα τη μαέστρο της Χορωδίας “Ιωνία” Κορνηλία Φραγκογιάννη και πολύ περισσότερο τα εκατοντάδες παιδιά -μέλη της Χορωδίας ,που κατέπληξαν όλους και καταχειροκροτήθηκαν .

[wpg_thumb]

Ο Μίμης Πλέσσας δήλωσε ότι ” για τα παιδιά αξίζει να κάνουμε τα πάντα ,να τα αγκαλιάσουμε με όλη μας την αγάπη και να τα παραδώσουμε έναν κόσμο καλύτερο .Το δικαιούνται και τους το χρωστούμε”

O Πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών και toy Δικτύου ” ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” κ. Κων. Σκριάπας δήλωσε :”Ο Βόλος έχει σήμερα την ευλογία να τραγουδά και να τιμά τον σπουδαίο συνθέτη κ. Μίμη Πλέσσα ,όπως του ταιριάζει και όπως του αρμόζει , για την τεράστια συνεισφορά του στη δημιουργία του σύγχρονου ,όχι μόνο του Ελληνικού ,αλλά και του Παγκόσμιου Μουσικού Πολιτισμού σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση ,με εκατοντάδες συντελεστές .
Τον τιμούν οι πολίτες του Βόλου μέσα από τον Δήμο Βόλου ,τον τιμούν οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών μέσα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον τιμά η Κοινωνία των Πολιτών μέσα από τον Σύλλογο Ελασσονιτών και το Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ.
Τιμούμε τον αγαπημένο μας Μίμη Πλέσσα ,γιατί έχει ντύσει τα γλυκύτερα ανθρώπινα συναισθήματα με την πιο όμορφη μουσική και έτσι τα κάνει πιο έντονα και συγκλονιστικά .
Η σπάνια αυτή μουσική εκδήλωση ,με 150 συντελεστές , ταξιδεύει αυτή τη στιγμή ζωντανά σε όλο την υφήλιο εικόνες του Βόλου και της Ελλάδας σε όλο τον Απόδημο Ελληνισμό ανά την υφήλιο ,μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες και την τεχνολογία LIVE STREAMING (WESTREAM και MyCityNet.gr ) και προετοιμάστηκε με ιδιαίτερη φροντίδα από τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ’ , σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Βόλου- Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , προκειμένου να τιμηθεί ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης για την τεράστια προσφορά του στη Μουσική ,στις Τέχνες και στον Παγκόσμιο Πολιτισμό.
Στην υψηλής ποιότητας και αισθητικής αυτή εκδήλωση ,που έχει τίτλο “Θα πιω απόψε …το Φεγγάρι.!”, ο Βόλος ,με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ,θα τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα Συνθέτη Μίμη Πλέσσα, μέσα από ένα μαγικό ταξίδι στα ομορφότερα τραγούδια του που όλοι αγαπήσαμε .
Σήμερα αγαπητοί μας τιμούμε έναν από τους σημαντικότερους διαμορφωτές του νεώτερου Μουσικού μας Πολιτισμού , ο οποίος μάλιστα έχει τιμηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού για τη μεγάλη του προσφορά στον Παγκόσμιο Πολιτισμό (2004 -Άνθρωπος της Χρονιάς) και έχει συγγράψει εκατοντάδες μουσικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο Σύλλογος Ελασσονιτών και το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” θα συνεχίσουν ι με ιδιαίτερη αισθητική να προσφέρουν ,όπως πάντα, στο Βόλο εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών με τον καλύτερο τρόπο”.

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Αξίζει να σημειωθεί , ότι μετά από Πρόσκληση του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας ο Μίμης Πλέσσας επισκέφτηκε την επόμενη μέρα ,Πέμπτη 20 Νοε. 2014 ,τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου ,όπου και τιμήθηκε με ειδική πλακέτα και είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αναπλ. Πρύτανη Καθηγητή κ. Αθαν.Σφουγγάρη και τον Αν.Πρόεδρο του Συμβ. Διοίκησης Καθηγητή κ. Μιχ. Ζουμπουλάκη.
Σημειώνεται ότι οι μεγάλες αυτές συναυλίες ,με τη συμμετοχή δεκάδων σπουδαίων συντελεστών περιελάμβαναν μια πανδαισία με 30 από τα καλύτερα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, με σπουδαίους μουσικούς και ερμηνευτές ,χορογραφίες, βιντεοπροβολές ,κείμενα ,συγκίνηση ,νοσταλγία και σολίστες ,σε ένα μαγικό ταξίδι στις καλλίτερες στιγμές των μεγάλου συνθέτη και είχαν ιδιαίτερο κοινωνικό σκοπό αφού ενίσχυσαν το πλούσιο έργο κοινωνικής αλληλεγγύης του Δικτύου ΄ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” με τη στήριξη ευπαθών ομάδων.
Στη συναυλία της Τετάρτης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχ. Μπέος (που τίμησε τον Μίμη Πλέσσα ), ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γ. Πετράκος , η Αντιπερ/ρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωρ. Κολυνδρίνη, ο Θεματικός Αντιπερ/ρχης κ. Αργ. Κοπάνας ,ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου κ. Γ.Βλιώρας ,πολλοί Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης ,Εκπρόσωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών ,της Κοινωνίας των Πολιτών και φυσικά εκατοντάδες φανατικοί φίλοι του αγαπημένου Μίμη Πλέσσα , που μάγεψε όλους με την γλυκύτητα των λόγων και τη μουσική του ,παίζοντας πιάνο πολύ συγκινημένος και τραγουδώντας με όλο το θέατρο όρθιο το “Ξημερώνει Κυριακή”.

Add Comment