Πάνδημο «αντίο» σε Ελασσονίτη εκπαιδευτικό

«ΕΦΥΓΕ» Ο 84ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΝΙΑΤΣΙΩΤΗΣ – ΑΤΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΚΟΥΝΙΑΤΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ [21]

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και θλίψης η Ελασσόνα, ο εκπαιδευτικός κόσμος, η τοπική Εκκλησία και οι αρχές της περιοχής είπαν το τελευταίο «αντίο» στον «απόμαχο» εκπαιδευτικό Γιώργο Κουνιατσιώτη, που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών, μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.
Ο εκλιπών, συνταξιούχος εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με καταγωγή από την Τσαριτσάνη υπηρέτησε σε Δημοτικά Σχολεία του Νομού Λάρισας και της Επαρχίας Ελασσόνας, της Αθήνας, αλλά και σε Ελληνικά Σχολεία της Γερμανίας. Εκπαιδευτικός – πρότυπο, άνθρωπος της προσφοράς, ευγενής, μειλίχιος, διακριτικός, άτομο χαμηλών τόνων, φίλος του πολιτισμού, της τοπικής ιστορίας και της παράδοσης, συμπαραστάτης των πρωτοβουλιών των τοπικών συλλόγων, τακτικός παρατηρητής εκδηλώσεων, συχνά – πυκνά έδινε το «παρών» στο ακροατήριο. Άφησε το δικό του «στίγμα» προσφοράς στην εκπαίδευση, στα πολιτιστικά και Εκκλησιαστικά «δρώμενα» της περιοχής μας και όχι μόνο.
Ενεργό και δραστήριο μέλος της διοίκησης της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αδελφότητας «Η Παναγία Ολυμπιώτισσα». Για αρκετά χρόνια διετέλεσε «κλειδοκράτορας» – υπεύθυνος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ελασσόνας, φροντίζοντας με δική του εθελοντική πρωτοβουλία να ξεναγεί και να ενημερώνει για τα εκθέματα τους κατά καιρούς εκατοντάδες επισκέπτες του Μουσείου.
Αφήνει πίσω την σύζυγο του συνταξιούχο εκπαιδευτικό Βάϊα Ζιώγα – Κουνιατσιώτη, τα αδέλφια του και πολλά ανίψια.
Στην Εξόδιο Ακολουθία, που εψάλλη στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του Ναού – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι.Μ. Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, και οι ιερείς π. Αλέξανδρος, π. Νικόλαος, π. Χρήστος, π. Ευάγγελος(από την Ελασσόνα), π. Αλέξανδρος και π. Ευστάθιος(από την Τσαριτσάνη).

[wpg_thumb]

Μιλώντας για τον εκλιπόντα εκπαιδευτικό, ο σεβασμ. μητροπολίτης κ. Χαρίτων τόνισε, χαρακτηριστικά:
«Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής του ήταν πιστό μέλος της Εκκλησίας μας με αγάπη για τον Θεό, με ελπίδα και αφοσίωση, με πίστη. Στάθηκε στο πλευρό των προκατόχων μου μακαριστών μητροπολιτών Ελασσώνος κυρού Σεβαστιανού και κυρού Βασιλείου και το ενδιαφέρον του για την Ιερά Μονή της Παναγίας Ολυμπιώτισσας ήταν αδιάπτωτο. Ο αδελφός μας Γεώργιος βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά του Θεού, αφού ήταν ένας άνθρωπος κοντά στο Θεό και κοντά στην Παναγία».
Εκ μέρους των συναδέλφων του εκπαιδευτικών τον αποχαιρέτισε ο συνταξιούχος δάσκαλος κ. Ηλίας Παρασκευάς: «Όσοι σε γνώριζαν νοιώθουν σήμερα αβάσταχτη συγκίνηση και θα έχουν να πουν ένα καλό λόγο για σένα. Ξεχώριζες για κάτι ασύγκριτα μεγάλο και στις μέρες μας πολύ σπάνιο, την ανθρωπιά σου. Είχατε χαράξει κοινή πορεία με την σύζυγο σου Βάϊα και συμπορεύτηκες μαζί της σε όλη τη ζωή. Συνάδελφε Γιώργο ήσουν ευγενής, καλοσυνάτος, σεμνός, άνθρωπος της προσφοράς, άνθρωπος που σκόρπιζε ανιδιοτελή αγάπη. Η Διδασκαλική οικογένεια χάνει ένα λαμπρό μέλος της. Είχες απέραντη αγάπη για την παιδεία και ξεχώριζες για το εκπαιδευτικό σου δαιμόνιο. Γενεές μαθητών πέρασαν από τα χέρια σου. Με υψηλό ήθος, ήσουνα σμιλευτής των ψυχών, αυτό το πρόσωπο που αναζητούν οι μαθητές πάνω στο δάσκαλο τους. Εκλεκτό μέλος της Εκκλησίας, προέβαλες και ανέδειξες τις αρχές και τις αξίες του εθελοντισμού και της προσφοράς με την συνεχή παρουσία σου και ξενάγηση εκατοντάδων επισκεπτών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Ταξίδευες τον κόσμο και τους επισκέπτες στο θαυμαστό κόσμο του Μουσείου.
Με το αίσθημα της προσφοράς, ως σύλλογος, ως άνθρωπος, ως πατριώτης, ως εκπαιδευτικός έκανες το χρέος σου με το παραπάνω».

Ανάμεσα στις παρουσίες: ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, ο αντιδήμαρχος κ. Ιωάν. Σαπουνάς, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ελασσόνας κ. Γ. Γιαννούλας, οι πρ. βουλευτές κ.κ. Ιωάν. Παπαδημόπουλος και Ελευθ. Κυριακού, οι πρ. δήμαρχοι Ελασσόνας κ.κ. Γεώργ. Πασχόπουλος και Πέτρος Χατζήνας, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, η σχολική σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Μαρία Παπαδοπούλου – Φαρμάκη, δεκάδες εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, και πολύς κόσμος από την Ελασσόνα, την Τσαριτσάνη και την γύρω περιοχή.

Τέλος, με σχετική ανακοίνωση – ψήφισμα η Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα «Η Παναγία Ολυμπιώτισσα», που κατέθεσε στεφάνι στη σορό του, εκφράζει δημόσια την θλίψη και την συγκίνηση όλων των μελών του συλλόγου για τον θάνατο και την απώλεια του εκλεκτού μέλους της και φίλου, του ανθρώπου της προσφοράς, του «εργάτη» της Ι.Μ. Ελασσώνος και της Ιεράς Μονής Παναγίας Ολυμπιώτισσας.

Add Comment