Επιτυχημένη η ανάβαση στον Όλυμπο

από τον Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ_html_28905b7a [2]

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και αυτή τη χρονιά (23-24/8/2014) η ετήσια ανάβαση του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας στον Όλυμπο. Η διαδρομή ήταν καινούρια για τα περισσότερα μέλη του Συλλόγου καθώς πραγματοποιήθηκε από το μονοπάτι Ο2 και όχι από το Ε4 όπως συνηθίζονταν τα τελευταία χρόνια .
Το πρόγραμμα της ανάβασης είχε ως εξής : Η ομάδα έφτασε στο στρατόπεδο του ΚΕΟΑΧ (θέση Βρυσοπούλες σε υψόμετρο 1800 μέτρα) το Σάββατο στις 18.30 μμ. Μετά την άφιξη των συμμετεχόντων στη λέσχη Αξιωματικών του στρατοπέδου ακολούθησε δείπνο στις 20:00 στο εστιατόριο της λέσχης. Το πρωί της Κυριακής στις 7:00 τα μέλη βρέθηκαν στη λέσχη για πρωινό και στις 08:30 πμ ,αφού έλεγξαν τον ατομικό τους εξοπλισμό, ξεκίνησαν την ανάβαση.
Από τη λέσχη αξιωματικών (1800μ.) και μετά το πέρασμα από το άγαλμα του Παπαρόδη, η ομάδα συνέχισε την πορεία της προς το καταφύγιο Ανάγκης (Μιγκοτσίδη υψ 2.450.), ακολουθώντας τα δύο λιφτ. Εκεί έγινε η πρώτη στάση για ξεκούραση και ανάκτηση των δυνάμεων .Η διαδρομή συνέχισε στο μονοπάτι Ο2 μέχρι το Διάσελο, στη διασταύρωση του Αγ. Αντωνίου και Σχολιού, όπου  έγινε η δεύτερη ολιγόλεπτη στάση για αναπλήρωση υγρών.
Στο σημείο εκείνο η ομάδα χωρίστηκε καθώς κάποια μέλη με λιγότερο καλή φυσική κατάσταση ανέβηκαν στην 4η κατά σειρά ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, αυτή του  Αγ. Αντωνίου σε υψόμετρο 2.817μ. όπου εκεί αποθανάτισαν την εκπληκτική θέα που προσέφερε για άλλη μια φορά το υψόμετρο, αλλά και το καταφύγιο που βρίσκεται εκεί.

Η 2η ομάδα, συνέχισε την πορεία της στο μονοπάτι Ο2 συναντώντας για λίγο το διεθνές μονοπάτι Ε4 με προορισμό τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου μετά το Μύτικα, το Σχολιό, σε υψόμετρο 2.912, πράγμα το οποίο πέτυχαν. Η ομάδα ξεκουράστηκε για μία περίπου ώρα και τους δόθηκε η ευκαιρία, με τη βοήθεια του καιρού, για φωτογράφιση που θα ζήλευε και ο πιο διάσημος φωτογράφος, αφού η θέα τον καζανιών ήταν για όλους μεγάλη έκπληξη. Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η εικόνα της ψηλότερης κορυφής του Ολύμπου, το Μύτικα με υψόμετρο 2.918. που εκείνη την στιγμή έσφυζε από πλήθος παθιασμένων Ελλήνων και ξένων ορειβατών περιμένοντας στη σειρά για να γράψουν και αυτοί το όνομα τους στο βιβλίο επισκεπτών που βρίσκεται πάντα στην κορυφή του.

Η επιστροφή της ομάδας έγινε από το ίδιο μονοπάτι και έπειτα από μία ομαλή κατάβαση οι ομάδες συναντήθηκαν στη λέσχη Αξιωματικών. Εκεί τους περίμενε ένα πλούσιο γεύμα για το οποίο φρόντισε το προσωπικό του ΚΕΟΑΧ .

Ο ΧΟΣ Ελασσόνας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον συντοπίτη μας Λοχία Μπούσια Νικόλαο ο οποίος αναπλήρωνε τον διοικητή του στρατοπέδου και έκανε ότι ήταν δυνατό για να έρθει η αποστολή εις πέρας. Επίσης ο ΧΟΣ Ελασσόνας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλα τα μέλη του Χ.Ο.Σ. Σπαρμού αφού η ανάβαση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία των δύο συλλόγων.
Και τέλος το μεγαλύτερο ευχαριστώ στον διοικητή του ΚΕΟΑΧ  και συντοπίτη κύριο Γκουτζουρέλα Νικόλαο που από την πρώτη επαφή που είχε Ο ΧΟΣ Ελασσόνας μαζί του ήταν πρόθυμος να δώσει λύση σε οποιαδήποτε δυσκολία παρουσιαζόταν, αλλά κυρίως για την φιλοξενία του στρατοπέδου. Ο ΧΟΣ Ελασσόνας του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα μιας και πρόσφατα ανέλαβε ως διοικητής του ΚΕΟΑΧ. Καλή δύναμη.

Add Comment