“Πρώτο κουδούνι” με χαμόγελα

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΑΣΜΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πρώτο κουδούνι με χαμόγελα και πρεμιέρα για την καινούργια εκπαιδευτική χρονιά και για τις σχολικές μονάδες(Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης) της Ελασσόνας και της γύρω περιοχής, με «φόντο» την κρίση που έχει απλωθεί ανησυχητικά σ΄ όλο τον κοινωνικό ιστό.
Τέρμα στην καλοκαιρινή ξεκούραση και χαλάρωση, «τα κεφάλια μέσα» για μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές, για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Εκατοντάδες παιδικές φωνές και πολλά χαμόγελα γέμισαν τα προαύλια των Σχολείων και βέβαια το ενδιαφέρον είχε να κάνει με …τα «πρωτάκια» στα θρανία(όπως γίνεται κάθε χρόνο). «Φατσούλες» που κοίταζαν με δικαιολογημένη απορία και ανησυχία, καρδούλες που σίγουρα θα χτυπούσαν δυνατά για την πρώτη φορά στο σχολείο, αλλά και γονείς που αγωνιούσαν για το πώς θα προσαρμοστεί το παιδί τους στο άγνωστο τους σχολικό περιβάλλον, σε ένα «ξένο» για αυτά χώρο. Όπως και νάχει, τα «πρωτάκια» βιώνουν αυτές τις μέρες μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους και χρειάζονται τη βοήθεια γονιών και εκπαιδευτικών για να βρουν τον ρυθμό τους.
Τους Αγιασμούς της Ελασσόνας έκανε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, που ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς «καλοφωτισμένη και δημιουργική χρονιά με πρόοδο», ενώ ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου σε σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλό κουράγιο και δύναμη σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, μιλώντας για ανοιχτή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την εκπαιδευτική κοινότητα.
Παρόντες στους Αγιασμούς ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Διον. Μπαλούκας, Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Ανέστης Σερετίδης, ο δημοτ. σύμβουλος κ. Γιώργος Γιαννούλας, δημοτ. σύμβουλοι, η σχολικός σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Μαρία Παπαδοπούλου – Φαρμάκη, που ευχήθηκαν με τη σειρά τους υγεία, δύναμη, πρόοδο, προτείνοντας την απρόσκοπτη συνεργασία με όλους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της νέας δύσκολης εκπαιδευτικής χρονιάς.
Μετά το καθιερωμένο τελετουργικό, οι μαθητές κατευθύνθηκαν στις τάξεις τους για την παραλαβή βιβλίων και για τις πρώτες ώρες της νέας σχολικής χρονιάς.

[wpg_thumb]

Add Comment