«Ποδηλατάδα» σε παλιό ορυχείο της Σλοβενίας!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΟΡΥΧΕΙΟ [5]

Με έκδηλο ενδιαφέρον διαβάστηκε από τους Ελασσονίτες, τους Λαρισαίους και όχι μόνο το αφιέρωμα της Κυριακάτικης «Ε» για τον πρώτο μήνα των περιηγήσεων του με ποδήλατο στις «γειτονιές» των Βαλκανίων του ταξιδευτή Γιάννη Αμαραντίδη.
Το σχετικό ρεπορτάζ απλώθηκε μέσω διαδικτύου και σε διάφορες γωνιές του κόσμου, κυρίως εκεί όπου υπάρχουν Έλληνες και Θεσσαλοί.
Πάντως, ο ίδιος, φανερά χαρούμενος για την ανταπόκριση που έχει η προσπάθεια του, φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα:
«Σας ευχαριστώ πολύ για την δημοσίευση. Όλη αυτή η συμπαράσταση μου δίνει την δύναμη να ανεβάζω τον πήχη πάντα πιο ψηλά. Συνεχίζω…».
Ο τολμηρός ποδηλάτης – περιηγητής, που έχει να διανύσει ακόμη πολλά χιλιόμετρα μέχρι να ολοκληρώσει την επίπονη, αλλά γεμάτη με μοναδικές εικόνες, προσπάθεια του, λίγες ημέρες πριν(…στις 13 Αυγούστου), μάζεψε άλλου είδους εικόνες. Γκρίζες η για να είμαστε ακριβείς…μαύρες! Αποκαλυπτικά, τα όσα «καταθέτει» στο καθημερινό του ημερολόγιο:
«13 Αυγούστου: Σήμερα η μέρα πέρασε κάνοντας ποδήλατο σε παλιό ορυχείο 500 μέτρα κάτω από την επιφάνεια! Μία ξεχωριστή εμπειρία!!!
Αυτό που νοιώθεις κάνοντας ποδήλατο μέσα στα τούνελ είναι κάτι μοναδικό και δυσεύρετο. Το παλιό ορυχείο βρίσκεται στην Σλοβενία, κοντά στην πόλη Mezica, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία.
Ποδηλασία 500 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης!».
Η φωτογραφία του Ελασσονίτη ποδηλάτη μιλάει μόνη της…

Add Comment