Διπλό παραδοσιακό CD παρουσιάζει η Ακαδημία Χορών

ΑΚΑΔΗΜΙΑ_ΧΟΡΩΝ

Η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας παρουσιάζει επίσημα το διπλό CD – DVD με χορούς και τραγούδια της επαρχίας Ελασσόνας, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 και ώρα 20.30 στο πνευματικό κέντρο «Βασίλειος Φαρμάκης», στην Ελασσόνα.

Πρόκειται για μία αναλυτική, εμπεριστατωμένη, συστηματική και διασταυρωμένη καταγραφή των χορευτικών τραγουδιών, συγκεκριμένων γεωγραφικών περιοχών της επαρχίας Ελασσόνας. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα Οκτώβριος 2000 – Απρίλιος 2001 καθώς και το Σεπτέμβριο 2013 στα χωριά Άζωρος, Γεράνεια, Δρυμός, Κρανέα, Πύθιο και Σαραντάπορο με τη συμμετοχή αντρών και γυναικών του κάθε χωριού. Για την καταγραφή ελήφθησαν υπόψη οι χορευτικοί ρυθμοί που επικρατούν σε κάθε περιοχή, οι γλωσσικές διαφοροποιήσεις των τραγουδιών, η επιρροή αυτών από τις μετακινήσεις πληθυσμών καθώς και τα μουσικά μέτρα και οι κινητικές φόρμες.

Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στο εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο Leader της Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. με τίτλο “ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ, ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΟΡΩΝ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ”, που υλοποιεί ο σύλλογος.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα παιδικά και εφηβικά χορευτικά τμήματα της Ακαδημίας.

Add Comment