Μάγεψε η μουσική παράσταση των Ελασσονιτών στο Βόλο

Έλαμψε ο ουρανός του Βόλου από τα αστέρια
Τιμήθηκε ο Κ. Σμοκοβίτης για την μεγάλη του προσφορά στο Ελληνικό τραγούδι

ΒΟΛΟΣ 2

Μια μαγική βραδιά έζησαν όσοι τυχεροί βρέθηκαν την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 στο Ανοιχτό Θέατρο Βόλου “Μελ. Μερκούρη”στο Βόλο , στη μεγάλη μουσική παράσταση που ήταν αφιερωμένη στο Ελληνικό Τραγούδι με τίτλο “Τι γλυκό να σ’ αγαπούν.!”,που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας , με σπουδαίους σολίστες -μουσικούς και ερμηνευτές ,με επίσημο καλεσμένο ,έναν από τους ζωντανούς θρύλους του Ελληνικού τραγουδιού ,τον οποίο μάλιστα το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” τίμησε για την τεράστια προσφορά στο Ελληνικό τραγούδι, τον Κώστα Σμοκοβίτη.
Στην σπάνιας ομορφιάς αυτή εκδήλωση ο Βόλος ,με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ,τραγούδησε τους μεγάλους Έλληνες Συνθέτες Μίμη Πλέσσα και Γ. Ζαμπέτα ,μέσα από ένα μαγικό ταξίδι στα ομορφότερα Ελληνικά Τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε ,μια εκδήλωση που θα μείνει στην ιστορία .

Ήταν ένας πρωτότυπος συνδυασμός με δύο από τους μεγαλύτερους Έλληνες Συνθέτες, τον Μίμη Πλέσσα και τον Γ. Ζαμπέτα ,αφού ο καθένας από την πλευρά του και με την ιδιαίτερη αισθητική του , προσέφερε σπουδαίο έργο στον σύγχρονο μουσικό μας πολιτισμό και μας συντρόφευσε όλους επί δεκαετίες .
Την επιμέλεια και τον συντονισμό της μεγάλης αυτής μουσικής παράστασης-ύμνο στην Ελληνική Μουσική είχε και αυτή τη φορά ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Μαγνησίας και του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” κ. Κ. Σκριάπας , συμμετείχαν σπουδαίοι ερμηνευτές(Κ. Σμοκοβίτης,Ν. Αλεξίου ,Ζωή Τζαλαβρέτα , Στέφ. Εμμανουήλ, Δημ. Μπεφάνης) και μουσικοί- σολίστες (Δημ. Μπεφάνης ,Ν. Αλεξίου,Στάθης Θεοχαράκης ,Άγγελος Τσιριγωτάκης,Βαγγέλης Χάνος) ,ενώ χόρεψαν οι καλύτεροι Χορευτές της σπουδαίας Σχολής Χορού Chorus LINE Βόλου ,σε Χορογραφίες και σκηνοθετική επιμέλεια της εξαιρετικής Χορογράφου κ. Βάσως Τηλιοπούλου ,που ενθουσίασαν το απαιτητικό κοινό του Βόλου.
Τα κείμενα και την παρουσίαση του έργου και της ζωής των μεγάλων μας συνθετών Μ. Πλέσσα και Γ. Ζαμπέτα ,είχαν ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” κ. Θ. Αστερίου και η Κατ. Σκόδρα, ενώ την επιμέλεια της Βιντεοπροβολής είχε για μια ακόμα φορά ο κ. Γ. Τζήκας ,ο οποίος παρουσίασε σπάνιες εικόνες από τα μεγαθήρια της Ελληνικής μουσικής και του κινηματογράφου .
Η πιο μεγάλη και συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η στιγμή της βράβευσης και απονομής τιμητικής πλακέτας από τον πρόεδρο του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” Κ. Κ. Σκριάπα ,στον μεγάλο καλεσμένο της βραδιάς κ. Κώστα Σμοκοβίτη ,για την μεγάλη του προσφορά στην Ελληνική μουσική και στη διαμόρφωση του σύγχρονου μουσικού μας Πολιτισμού , ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους φανατικούς του φίλους ,που κατέκλυσαν το Θερινό Θέατρο Βόλου “Μελ. Μερκούρη” . Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συναυλία αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Κ. Σμοκοβίτη ,το τραγούδι που γράφτηκε ειδικά για τον αείμνηστο Γ. Ζαμπέτα σε μουσική Δ. Χιονά και στίχους Θ .Αστερίου.
Τέλος ,τα επόμενα μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα του Συλλόγου Ελασσονιτών θα είναι οι τιμητικές εκδηλώσεις για τον Γ. Κατσαρό και τον Μίμη Πλέσσα (με την παρουσία των ίδιων των συνθετών ) και ένα μεγάλο αφιέρωμα στον αείμνηστο Μάνο Λοΐζο.

[wpg_thumb]

Add Comment