“Ονειρικός” Faethon Marathon στον Όλυμπο

3ος “Faethon OLympus Marathon – Απόστολος Τσουρέκας” –
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

faethon olympus marathon

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 θα διεξαχθεί ,ο πιο σκληρός ,ίσως Μαραθώνιος της Ελλάδος στον Όλυμπο ,ο περίφημος ,πλέον, Faethon Olympus Marathon , που κάθε χρόνο κλέβει τις καρδιές όλων ,για την άγρια ομορφιά και την εξαιρετική του διοργάνωση.
Πρόκειται για έναν απόλυτο και ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα ορεινού τρεξίματος SKY RUNNING 44 χλμ , που στο μεγαλύτερο μέρος του κινείται σε υψόμετρο πάνω από 2000 μ, έχει 3400 μέτρα υψομετρική διαφορά και διασχίζει 10 κορυφές του ¨βουνού των θεών”. Η τυχεροί αθλητές ,που θα λάβουν μέρος στον μεγάλο αυτό αγώνα, θα έχουν την ευκαιρία να προσπελάσουν τις περισσότερες κορφές του Ολύμπου κινούμενοι σε μονοπάτια, χαράδρες, κορυφογραμμές, αλπικά λιβάδια, βουνοπλαγιές και βουνοκορφές.
Η εκκίνηση (Κυριακή 13/7/2014 ,ώρα 06.00 π.μ. ) και ο τερματισμός (μετά τις 14.00 μ.μ. ) θα γίνει στο πανέμορφο χωριό Κοκκινοπηλός – Ελασσόνας σε υψόμετρο 1250 μ.

Ένας Μαραθώνιος που κόβει την ανάσα

Στον “Faethon Olympus Marathon” συμμετέχουν δυνατοί και σκληροί αθλητές βουνού σε έναν εντυπωσιακό Μαραθώνιο στο Βουνό των Μύθων,τον Όλυμπο ,που αποτελεί όνειρο όλων των αθλητών βουνού και των φίλων της Φύσης να τον επισκεφτούν και να ζήσουν από κοντά τη μαγεία του.
Στον συγκεκριμένο αγώνα, έχουν διασφαλιστεί συνθήκες απόλυτης ασφάλειας των Αθλητών , όπως προβλέπουν οι διεθνείς προδιαγραφές ( Έλληνες διασώστες, γιατροί , τροφοδοσία, ορειβάτες καθ΄όλο το μήκος της διαδρομής κ.ά. )
Ελασσόνα-Όλυμπος, ο απόλυτος προορισμός για Αθλητές Βουνού
Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή της Ελασσόνας και του Θεσσαλικού Ολύμπου, όπου θα διεξαχθεί ο μεγάλος αυτός αγώνας ,είναι ένας ονειρεμένος τόπος ,και όλοι οι αθλητές θα νοιώσουν την αρχοντική φιλοξενία των κατοίκων , την υποστήριξη από τους υπερδραστήριους ορειβατικούς και χιονοδρομικούς Συλλόγους που ,κάθε χρόνο , διοργανώνουν,εθελοντικά , μεγάλα αθλητικά γεγονότα στο μυθικό βουνό( ορειβατικό σκι, ποδηλασία ,ορεινή ιππασία, αεροπτερισμό, ορειβασία, αναρρίχηση κ.΄) , θα απολαύσουν τις σπάνιες ομορφιές του Θεσσαλικού Ολύμπου ,τα μοναδικά τοπικά βιολογικά ποιοτικά προϊόντα (εκλεκτά τυριά, κρασιά, κρεατικά,κ.ά),τη χλωρίδα, την πανίδα ,τους μύθους ,τα θρησκευτικά του μνημεία ,την άγρια φύση και τις διαδρομές που μαγεύουν και κόβουν την ανάσα των επισκεπτών του απ’ όλο τον κόσμο.
Όλυμπος-Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Φύσης

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδος και ξακουστό ανά την υφήλιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας-2.918 μ.), οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τοποθετήσει την κατοικία των Δώδεκα «Ολύμπιων» Θεών τους. Ο συμπαγής ορεινός του όγκος δεσπόζει επιβλητικός στα όρια Μακεδονίας και Θεσσαλίας, με μια σειρά από ψηλές κορυφές που αυλακώνουν βαθιές χαράδρες, γύρω από τις οποίες εκτείνεται μια περιοχή ιδιαίτερης βιοποικιλότητας. Για την προστασία της μοναδικής αυτής κληρονομιάς, ανακηρύχθηκε ήδη από το 1938 ως ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας.

Διοργανωτές

Διοργανωτές του συγκλονιστικού αυτού αγώνα είναι ο Ορειβατικός Χιονοδρομικός Σύλλογος Σπαρμού και υποστηρίζεται από τον Δήμο Ελασσόνας , την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Παγκόσμιο Δίκτυο Συλλόγων “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , τον Π.Α.Ο.Ε.Ε. Όλυμπος (ορεινή ποδηλασία) και τους Χιονοδρομικούς -Ορειβατικούς Συλλόγους Ελασσόνας, Καλυβίων και Ολυμπιάδας .
Σημειώνεται ότι ο μοναδικός αυτός αγώνας ορεινού τρεξίματος ,του περίφημου ,πλέον ,Faethon Olympus Marathon, που διεξάγεται για 3η συνεχή χρονιά, στις πλαγιές και στις κορυφές του Θεσσαλικού Ολύμπου ,σε μεγάλα υψόμετρα , είναι θεσμός για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ελλάδα και από την πρώτη στιγμή έκλεψε τις καρδιές όλων και συγκέντρωσε την προσοχή των καλύτερων Μαραθωνοδρόμων ,από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ,που τον αγκάλιασαν και τον υποστηρίζουν θερμά .
Οι εγγραφές ξεκίνησαν από τις 1 Μαρτίου 2014 και συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς .
Όλες οι πληροφορίες για τον αγώνα, φιλοξενία ,μετακινήσεις ,διαμονή ,συμμετοχές
στο site του αγώνα www.faethonolympusmarathon.gr .
Κιν. Τηλ. 6937-261789 κ. Βίκυ Νίκου ,FAX: +3024930-24514

Add Comment