Καλόγριες – «μαϊμού» με μακριά …χέρια!

Έχουν πλημμυρίσει την Ελλάδα οι ψευτοκαλόγριες που από τη μια βγάζουν «μεροκάματο» πουλώντας εικονίσματα και σταυρουδάκια, από την άλλη όμως προσπαθούν να πιάσουν στον ύπνο τα θύματά τους και να κλέψουν τις οικονομίες τους! Τέσσερις μοναχές- «μαϊμού» συνελήφθησαν στην Ελασσόνα, όταν τρύπωσαν σε ένα σπίτι χωρίς να τις αντιληφθούν οι ιδιοκτήτες.

Δύο από τις δράστιδες ντυμένες με ράσα πούλησαν αντί 10 ευρώ μία ξύλινη εικόνα σε έναν 67χρονο, την ώρα που οι άλλες δυο άνοιγαν την ανασφάλιστη πόρτα της διπλανής ισόγειας κατοικίας μιας 46χρονης με σκοπό να κλέψουν! Όμως, έγιναν αντιληπτές και τράπηκαν σε φυγή για να συλληφθούν λίγα λεπτά αργότερα από άνδρες της Αστυνομίας. Οι τέσσερις ρασοφόρες ηλικίας 23, 40, 48 και 54 χρόνων που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας για αντιποίηση στολής, απάτη και απόπειρα κλοπής, είχαν στην κατοχή 42 εικόνες Αγίων, 178 σταυρουδάκια, 25 κομποσκοίνια και 195 ευρώ.

Ωστόσο, συνεχίζουν απτόητοι την δράση τους και οι γραβατωμένοι απατεώνες που εξαπατούν ανυψίαστους ηλικιωμένους. Δυο από αυτούς έπεισαν μια 85χρονη στο Κακόβατο Ηλείας ότι ο εγγονός της στην Αθήνα είχε οικονομικό πρόβλημα και την συνόδευσαν στην Εμπορική τράπεζα Ζαχάρως για να κάνει ανάληψη ύψους 2.500 ευρώ! Όταν η γερόντισσα κατάλαβε ότι την εξαπάτησαν και ειδοποίησε την Αστυνομία, διαπίστωσε ότι οι ίδιοι δράστες είχαν εξαπατήσει και άλλους ηλικιωμένους στα Λεχαινά! Από τις φωτογραφίες σεσημασμένων αναγνώρισε έναν 34χρονο από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας και έναν 24χρονο από την Κόρινθο που κι αυτός κατοικεί στην Αλεξάνδρεια, οι οποίοι τώρα αναζητούνται.

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=135921

Add Comment