Χειροκροτήματα από τους Ισπανούς για την Λαογραφική Ελασσόνας

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΒΙΛΛΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

Μέσα σε παρατεταμένα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου και με αμοιβαίες δεσμεύσεις για πιθανή συνεργασία και στο μέλλον, αλλά και με μηνύματα για τη συναδέλφωση των λαών, με γέφυρα την παράδοση και τον πολιτισμό της κάθε χώρας, ολοκλήρωσε χθες το βράδυ τις υποχρεώσεις του το χορευτικό της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ «Jornadas Folclóricas Nazarenas Internacionales», που έγινε αυτές τις ημέρες στην πόλη Dos Hermanas της Σεβίλλης.
Το Ελασσονίτικο χορευτικό, που εδώ και μία εβδομάδα βρίσκεται στην περιοχή της Ανδαλουσίας της Ισπανίας, παρουσίασε χαρακτηριστικά δείγματα της Ελληνικής παράδοσης σε ένα ιδιαίτερα θερμό και ενθουσιώδες κοινό, που δεν έκρυβε την αγάπη του για την Ελληνική παράδοση.
Η 29μελής αποστολή της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας επιστρέφει σήμερα, Τετάρτη το βράδυ, από την Σεβίλλη, αεροπορικώς μέσω Μαδρίτης – Σόφιας.

[wpg_thumb]

ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΕΒΙΛΛΗ

Στην Ισπανία το χορευτικό της Λαογραφικής Ελασσόνας
Του Γιάννη Μουκίδη

Στη Σεβίλλη της Ισπανίας βρίσκεται από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης χορευτικό της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας, μετέχοντας σε Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ και εκπροσωπώντας τα Ελληνικά «χρώματα».
Πιο συγκεκριμένα, το Ελασσονίτικο συγκρότημα παίρνει μέρος στην 32η διοργάνωση «Jornadas Folclóricas Nazarenas Internacionales»(27 Ιουνίου – 1 Ιουλίου), που συνδιοργανώνουν ο Δήμος του Dos Hermanas με την CIOFF .
Οι χορευτές – χορεύτριες της Λαογραφικής, με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών, προβάλλουν την Ελληνική παράδοση, σε μια μεγάλη(επετειακή για το 2013) διεθνή διοργάνωση, όπου συμμετέχουν ακόμη παραδοσιακά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μεξικό, την Τουρκία, την Σλοβακία, την Ρουμανία, την Σλοβενία και την Ιταλία.
Τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, η Ελασσονίτικη αποστολή πήρε μέρος στην έναρξη του Φεστιβάλ και σε μεγάλη παρέλαση με παρουσίαση όλων των συγκροτημάτων, ενώ σήμερα Σάββατο, το πρόγραμμα των Ισπανών διοργανωτών περιλαμβάνει ξενάγηση και γνωριμία με τα αξιοθέατα της Σεβίλλης και της γύρω περιοχής.
Ακολουθούν τις επόμενες ημέρες παραστάσεις στην κεντρική σκηνή της διοργάνωσης, με πρόγραμμα χορών από την Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη.
Η 29μελής αποστολή της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας αναμένεται να επιστρέψει από την Σεβίλλη την ερχόμενη Τετάρτη 3 Ιουλίου.

Add Comment