Επιμένει ο Δήμος Ελασσόνας για τις εφημερίες στο Κ.Υ.

Σχετικά με την ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που δημοσιεύτηκε στον χθεσινό τύπο και χαρακτηρίζει την αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας «αδικαιολόγητη», «ανεδαφική και αστήρικτη» αναφέρουμε τα εξής:

Το θέμα των εφημεριών των γιατρών του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας αφορά την υγεία των πολιτών, καθώς και την έγκαιρη εξυπηρέτηση των ασθενών της περιοχής.
Η αποδυνάμωσή του εγκυμονεί κινδύνους ιδιαίτερα για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου μας.

Θα πρέπει να μας απαντήσει το Νοσοκομείο Λάρισας εάν ο Δήμος Ελασσόνας με τις τεράστιες αποστάσεις και τα 55 χωριά μπορεί να εξυπηρετηθεί με 7 αγροτικούς γιατρούς, εκ των οποίων ο ένας εφημερεύει στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας. Κάνουμε γνωστό ότι οι διακομιδές του ΕΚΑΒ από το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας προς το Νοσοκομείο Λάρισας το 2010 ήταν 1076 ενώ για όλα μαζί τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας του Νομού ήταν 1345.

Κατά συνέπεια οι 3 γιατροί της καθημερινής εφημερίας στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας δεν αποτελούν «προνόμιο» έναντι άλλων περιοχών, αλλά αναγκαία συνθήκη για την λειτουργία του.

Ο Δήμος Ελασσόνας θεωρεί κατ’ αρχήν θετικό το ότι εγκρίθηκε τομέας ΕΚΑΒ στην Ελασσόνα, παρότι υπάρχουν 2 κενά την εβδομάδα στη λειτουργία του.
Θετικό θεωρούμε επίσης ότι υπάρχουν τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ για την καλύτερη οργάνωση του Τομέα Επειγόντων Περιστατικών Ελασσόνας.
Ο Δήμος Ελασσόνας σε στενή συνεργασία με τη Μητρόπολη και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου, επειδή ο παρακείμενος χώρος που επιλέχτηκε αρχικά δεν ανήκει στην αρμοδιότητά της Μητρόπολης.

Add Comment