Το “Θεσσαλικό Θέατρο” στο Ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας

Η  νέα παραγωγή του Θεσσαλικού Θεάτρου «Το Μελτεμάκι» παρουσιάζεται  την Τρίτη 12 Ιουλίου 2011 στα Ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας, σε συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελασσόνας και του Θεσσαλικού Θεάτρου.  Η Ελασσόνα είναι η πρώτη πόλη από την οποία ξεκινά και φέτος την εξόρμησή του το Θεσσαλικό Θέατρο.
Η τιμή του Εισιτηρίου είναι 10,00 Ευρώ (θα ισχύουν και εισιτήρια του ΟΓΑ).

Λίγα λόγια για το έργο

« Το   Μελτεμάκι »
ΠΑΝΤΕΛΗ  ΧΟΡΝ
Διασκευή:  ΚΩΣΤΑΣ  ΤΣΙΑΝΟΣ
Σκηνοθεσία: ΚΩΣΤΑΣ  ΤΣΙΑΝΟΣ
Σχεδιασμός Κοστουμιών:   ΡΙΚΗ  ΤΣΙΚΑΡΔΩΝΗ
Σκηνικό: Τεχνικό εργαστήρι του ¨Θεσσαλικού Θεάτρου¨ σε μια Ιδέα του Σκηνοθέτη.
Εικαστική παρέμβαση:       ΧΡΗΣΤΟΣ  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΠΑΙΖΟΥΝ  ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (με αλφαβητική σειρά)
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ  ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ: Σταματίνα
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΓΛΟΥ: Βαγγέλης
ΧΡΙΣΤΙΝΑ  ΜΑΞΟΥΡΗ: Αλίκη  (Μελτεμάκι)
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ  ΜΙΧΕΛΗΣ: Τάκης
ΕΛΕΝΗ  ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ: Μανταλένα
ΤΖΙΝΗ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Σοφία

Το «Μελτεμάκι» του Παντελή Χόρν είναι γραμμένο με πολύ μαστοριά, άριστη θεατρική δομή, σπαρταριστό λόγο, έξυπνες ανατροπές, που προκαλούν άφθονο γέλιο, ωραίους θεατρικούς χαρακτήρες και θεωρείται  η ωραιότερη κομεντί της ελληνικής δραματουργίας.
Η παράσταση φιλοδοξεί  να ταξιδέψει τον θεατή μ΄ ένα καραβάκι στα αιγιοπελαγίτικα νερά, για ν’ αποδράσει  έστω για λίγο, από τα προβλήματα και την αγριότητα της εποχής μας.
Το «Μελτεμάκι» διαδραματίζεται σε μια νησιώτικη αμμουδιά και είναι γεμάτο τρυφερότητα, συγκίνηση, νοσταλγία, κωμικά επεισόδια κι έναν διάχυτο ερωτισμό που θα προκαλέσει με τον ερχομό του ένα «θηλυκό» μελτεμάκι, για να ταράξει τις σχέσεις των ηρώων, με καυγάδες, ζήλειες και πολλά άλλα ξεκαρδιστικά μπερδέματα.  Στις ερωτικές τρικυμίες θα συμβάλλει κι ένας «τραμουντάνας» με τη μορφή μιας  νεαρής χήρας.
Ένα παλιό γραμμόφωνο και οι τσαμπούνες των πανηγυριών του Δεκαπενταύγουστου συνοδεύουν  τις διαθέσεις των ηρώων, με συντροφιά το κύμα, τα γλαροπούλια και  τ΄ αστέρια.
Ελπίζουμε το ολόφρεσκο «Μελτεμάκι» να δροσίσει ευεργετικά τους θεατές μας και για δύο ώρες ν΄ αρμενίσουν στα αιγαιοπελαγίτικα νερά, συντροφιά με τα ερωτικά σκιρτήματα των ηρώων μας.

Add Comment