Συγκλόνισε η εκδήλωση στην Τσαριτσάνη

«Ο πόλεμος τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους»

Την διοργάνωσαν οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο χωριό

«Ο πόλεμος γεννιέται απ’ την ειρήνη τους καθώς ο γιος από την μάνα, έχει τα δικά της απαίσια χαρακτηριστικά, ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους».
Τα λόγια αυτά, απ’ το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου», συγκλόνισαν το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιούνη, όσους είχαν την τύχη να βρεθούν στην πλατεία της κωμόπολης της Τσαριτσάνης στη Λάρισα.
[wpg_thumb]
Το μουσικοθεατρικό δρώμενο με τα επίκαιρο αντιιμπεριαλιστικό θέμα «Ο πόλεμος τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους» παρουσίασε η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ Βόλου, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους εκατοντάδες κατοίκους και τη νεολαία που κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία του χωριού για να λάβουν μέρος στην πολιτική- πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Τσαριτσάνη, μπροστά στο 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».
Λίγη ώρα νωρίτερα, την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η Δήμητρα Πάσχου, Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Τσαριτσάνης του ΚΚΕ ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε το στέλεχος της ΚΝΕ, Αχιλλέας Σίμος.

Add Comment