Πολιτική- πολιτιστική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Τσαριτσάνη

afisa ekdil [1]Το Σάββατο 29 Ιούνη, στις 9.30 το βράδυ

Πολιτική- πολιτιστική εκδήλωση, διοργανώνουν στις 29 του Ιούνη, μέρα Σάββατο και ώρα 21.30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Τσαριτσάνης, οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει στέλεχος της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει μουσικοθεατρικό δρώμενο με θέμα: «Ο πόλεμος τους σκοτώνει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους».
Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται όλο το καλοκαίρι μπροστά στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», με κορύφωση το κεντρικό Φεστιβάλ του Σεπτέμβρη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ε. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

p1 [2]Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές διώξεις των αγροτών και των αγωνιστών της περιοχής
Η Τομεακή Επιτροπή Ελασσόνας του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό της περιοχής και τους εργαζόμενους, το μπαράζ διώξεων σε βάρος πρωτοπόρων αγροτών και αγωνιστών του μαζικού κινήματος, που πήραν μέρος στις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο μπλόκο της «Μελούνας».
Η πολιτική της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης που στοχεύει στην τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου λαού, δεν θα περάσει.
Η συγκυβέρνηση πιστεύει ότι με την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση, με τα ΜΑΤ, με το «μαύρο» στις οθόνες της τηλεόρασης, και τα αγροτοδικεία, με τα συνεχόμενα εκβιαστικά διλήμματα, θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και τις αντιστάσεις του λαϊκού κινήματος. Τα νέα αγροτοδικεία εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και των «διαπιστευτηρίων» της κυβέρνησης συνεργασίας. Για πολλοστή φορά επιδιώκουν να υποτάξουν το αγροτικό κίνημα ώστε να μην αντισταθεί στη λαίλαπα των αντιαγροτικών αποφάσεων της ΕΕ, της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων οι οποίες αξιοποίησαν και αξιοποιούν τα αγροτοδικεία ως μέσο τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων.
Είναι γελασμένοι οι εμπνευστές και όσοι σχεδίασαν τις συγκεκριμένες διώξεις, ότι μπορούν να βάλουν στο γύψο το λαό, για να δέχεται σκυμμένος στα πόδια τους τα κάθε είδους χαράτσια και τις αντιλαϊκές πολιτικές που τον εξαθλιώνουν οικονομικά. Ο αυταρχισμός και η κρατική τρομοκρατία μέσα από τη χρησιμοποίηση και της αστικής δικαιοσύνης θα γυρίσει μπούμερανγκ, δεν πρόκειται να περάσει και να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού.
Το δικαίωμα του εργαζόμενου λαού να αγωνίζεται με όποια μορφή πάλης ο ίδιος επιλέγει, για τα δικά του συμφέροντα, είναι κατακτημένο μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.
Το ΚΚΕ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών και στήριξε τα αιτήματά τους. Για το λόγο αυτό, μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι, η στοχοποίηση και η δίωξη ορισμένων μόνο προσώπων από τους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις, οι οποίοι είναι γνωστοί στην περιοχή μας και χρόνια τώρα παλεύουν με τη σημαία του αγωνιστικού ρεύματος της μικρομεσαίας αγροτιάς στο αγροτικό κίνημα, με τη σημαία της ΠΑΣΥ. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι πρώτοι που βάλλονται είναι μέλη και στελέχη του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ θα δυναμώσει τον αγώνα του μέσα από την ανάπτυξη πρωτοβουλιών ώστε οι διώξεις να αντιμετωπιστούν, να γίνουν υπόθεση του ίδιου του μαζικού εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Τ. Ε. Ελασσόνας του ΚΚΕ

Add Comment