Κατέρρευσε υπόστεγο στη Λαϊκή Αγορά Ελασσόνας!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

«Σοκ και δέος» στην Ελασσόνα, αφού πριν λίγες ημέρες, βραδινές ώρες της περασμένης Πέμπτης, κατέρρευσε … «σαν χάρτινος πύργος» το ένα από τα τέσσερα υπόστεγα στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Ελασσόνας!
Άγνωστο πως, το συγκεκριμένο ξύλινο υπόστεγο(με κεραμοσκεπή) κατέρρευσε σε όλο του το μήκος, ξαφνιάζοντας και όχι μόνο τους Ελασσονίτες, που έδειχναν απορημένοι και σαστισμένοι μόλις το έμαθαν.
Το ευτύχημα ήταν πως εκείνη την ώρα της πτώσης του υπόστεγου δεν υπήρχε καθόλου κόσμος στην περιοχή, κάτι που απέτρεψε τα χειρότερα. Σε παρακείμενο συνεργείο, όσοι εργαζόταν εκείνη την ώρα, «τρομαγμένοι» από τον θόρυβο της κατάρρευσης και σοκαρισμένοι από τα όσα είδαν λίγο παραπέρα, αμέσως ειδοποίησαν το Δήμο, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τις αρχές.
[wpg_thumb]
Λίγες ώρες μετά την κατάρρευση, και ενώ είχαν ήδη αρχίσει από συνεργεία του Δήμου, οι εργασίες καθαρισμού του χώρου και αποκατάστασης των ζημιών, η περιοχή θύμιζε βομβαρδισμένο «τοπίο». Χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες της «Ε».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο της Λαϊκής Αγοράς της Ελασσόνας υλοποιήθηκε μέσω του Πρόγράμματος «LEADER 2» και οι εργασίες του ολοκληρώθηκαν(βρίσκεται σε λειτουργία), εδώ και πολλά χρόνια(από τον Οκτώβριο του 2001).
Είναι θαύμα, πως εκείνες τις στιγμές δεν βρισκόταν κανείς κάτω από το υπόστεγο η ακόμη και δεν περνούσε ανάμεσα στους άδειους χώρους της Λαϊκής Αγοράς. Διαφορετικά, ίσως σήμερα, θα μιλούσαμε για τραγωδία. Άλλωστε είναι γνωστό πως εδώ και πολλά χρόνια πρωί – μεσημέρι κάθε Τετάρτης(ημέρα λειτουργίας της Λαϊκής) η Λαϊκή Αγορά της Ελασσόνας σφίζει από ζωή και κίνηση, από καταναλωτές και επαγγελματίες – εμπόρους.

Add Comment