Πρόγραμμα στοματικής υγιεινής από την Περιφέρεια

Επίσκεψη της αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρίας Μαμάρα στο 37ο δημοτικό σχολείο για την εφαρμογή προγράμματος προαγωγής της στοματικής υγείας και καταγραφής της εμβολιαστικής κάλυψης

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας εφαρμόζει το πρόγραμμα προγράμματος προαγωγής της στοματικής υγείας και καταγραφής της εμβολιαστικής κάλυψης των μαθητών στα δημοτικά. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται με μεγάλη ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές και θα συνεχιστεί και την ερχόμενη χρονιά σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης της Λάρισας.
Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος από το τμήμα Δημόσιας Υγιεινής της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της αντιπεριφερειάρχη κοινωνικής μέριμνας – δημόσιας υγείας μεταφορών και επικοινωνιών κ. Μαρίας Μαμάρα στο 37ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας. Τόσο η θεματική αντιπεριφερειάρχης όσο και οι διδάσκοντες, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα, με στόχο την υγεία των μικρών παιδιών, εφαρμόζεται με επιτυχία από την αιρετή Περιφέρεια.
[wpg_thumb]
Το πρόγραμμα περιελάμβανε:
1.Μάθημα αγωγής στοματικής υγείας
2.Εξέταση των παιδιών και καταγραφή της στοματικής τους υγείας.
3.Καταγραφή της εμβολιαστικής κάλυψης
4.Ενημερωτικό σημείωμα στον γονέα.

Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί πάνω από 6000 μαθητές. Τα παιδιά είναι πολύ καλοί δέκτες, και όσο νωρίτερα διδάσκονται κάποιες καλές συνήθειες και πρακτικές υγιεινής, τόσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κρατάει η επιρροή.

Add Comment