Στον 50ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κρασιού το Δίκτυο Περραιβία

Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” για μια ακόμα φορά ταξιδεύει στο εξωτερικό , προκειμένου όχι μόνο να κάνει γνωστή την περιοχή της Ελασσόνας και του Ολύμπου ,αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία , μέσα από την ιστορία , τον Πολιτισμό , τα θαυμάσια τοπικά προϊόντα και τις σπάνιες φυσικές ομορφιές ,που την καθιστούν έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό για επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.
Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών του 50ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Κρασιού (50 La Selezione del Sindaco ,Δήμοι Asolo και Castelfranco Veneto (Tv) στη Βόρεια Ιταλία ,30/5-2/6/2013) που αναγνωρίζουν στο Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,εξωστρέφεια και διεθνή προσανατολισμό , το Δίκτυο συμμετείχε ,με τον πρόεδρό του κ. Κ. Σκριάπα, σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συναντήσεις , όπου και ανέπτυξε την παραγωγική δυναμική της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα του Θεσσαλικού Ολύμπου σε μοναδικά ποιοτικά προϊόντα (Φέτα Ελασσόνας ,Αρνάκι-Κατσικάκι, Βιολογικός Οίνος, “Θεσσαλικό καλάθι” κ.α.) ,τα οποία και μπορούν να αναζητήσουν νέες αγορές στο εξωτερικό.
[wpg_thumb]
Ο Πρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” εκπροσωπώντας ένα δυναμικό ΔΣ που εργάζεται μεθοδικά,πάντα σε εθελοντική βάση ,είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους απ’ όλο τον κόσμο ,σχετικά με τον πολιτιστικό και γαστρονομικό τουρισμό της Θεσσαλίας και να αναπτύξει συνέργειες με φορείς ,ιδιαίτερα από τις χώρες της Ευρώπης, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή, αναγνωρίζοντας στο Δίκτυο ΄ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” υψηλό αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητα ,αποτελώντας εξαιρετικό πρότυπο σύγχρονης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ,που συμβάλει στην αειφορία και στην αναπτυξιακή δυναμική όχι μόνο της Ελασσόνας ,αλλά και της Θεσσαλίας.
Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” μέλος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού -ECTN
Ανακοινώνεται ότι το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,έγινε δεκτό πρόσφατα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης εκπροσώπων 11 χωρών (28/4/2013),ως τακτικό Μέλος ,στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN) ,στο οποίο συμμετέχουν μεγάλοι Κρατικοί Φορείς και Οργανισμοί της Ευρώπης , με σκοπό την ανάδειξη τουριστικών προορισμών σε όλη την Ευρώπη , τη συνεργασία μεταξύ των λαών ,την ανταλλαγή καλών πρακτικών ,την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων την ανταλλαγή της έρευνας, τη βελτιστοποίηση της συνεργασίας και ολοκλήρωσης ανάμεσα στον τουρισμό και τους πολιτιστικούς φορείς κ.ά.

Mέλη του ECTN
Εκτός από το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , στο Δίκτυο ECTN συμμετέχει από Ελληνικής πλευράς η ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας ,που έχει και την Προεδρία του Δικτύου (2013-14) μέσω του κ. Κ. Χαλέβα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πηλιορείτικων Συλλόγων και από την υπόλοιπη Ευρώπη η Περιφέρεια Midlands Ιρλανδίας, η Περιφέρεια Vastra Gotaland Σουηδίας, η Ουαλία Ηνωμένου Βασιλείου,η Περιφέρεια Zeeland Ολλανδίας, η Turku Touring Φινλανδίας, το Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης, τo Εθνικό Ίδρυμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ρουμανίας ,το Περιφερειακό Συμβούλιο Πολιτισμού της Πάφου Κύπρου, η Bioacademy Ιταλίας κ.ά .

Add Comment