Θρήνος στην Ελασσόνα για τον θάνατο 25χρονου φοιτητή Ιατρικής

ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Β. ΦΑΡΜΑΚΗ!
Του Γιάννη Μουκίδη

Σοκ και θρήνος χθες στην Ελασσόνα, αφού «έφυγε» από την ζωή, μόλις σε ηλικία 25 ετών, ο Ελασσονίτης φοιτητής επί πτυχίω της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Δημήτρης Β. Φαρμάκης, ο πρωτότοκος γιός του αείμνηστου δημάρχου Ελασσόνας Βασίλη Φαρμάκη!
Ο άτυχος φοιτητής, τις βραδινές ώρες της 20ης Μαΐου, και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην Ελασσόνα, χτυπήθηκε από σοβαρό εγκεφαλικό(ισχαιμικό) και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γ.Ν. Λάρισας (εισήχθη στη Μ.Ε.Θ.).
[wpg_thumb]
Αρχικά, όλα έδειχναν πως θα ξεπεράσει τον κίνδυνο, αλλά το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν επιπλοκές, που δεν άφηναν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την πορεία της υγείας του. Αν και υποβλήθηκε σε 2 χειρουργικές επεμβάσεις και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών, η κατάσταση του έδειχνε μη αναστρέψιμη και τελικά χθες Κυριακή νωρίς το πρωί υπέκυψε στο μοιραίο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, παρά τον πόνο της για τον επικείμενο χαμό του, η μητέρα του και οι δικοί του άνθρωποι αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του Δημήτρη, αλλά λίγο πριν αρχίσει η όλη διαδικασία της δωρεάς των οργάνων του, οι εξελίξεις με την υγεία του ήταν ραγδαίες, κάτι που «πάγωσε» το εγχείρημα. Όπως και νάχει και ο ίδιος ο 25χρονος Ελασσονίτης φοιτητής Ιατρικής θα ήθελε κάτι τέτοιο, αφού πάντα ήταν υποστηρικτής της δωρεάς οργάνων σώματος, προβάλλοντας την πράξη.
Η είδηση του θανάτου του γνωστού και αγαπητού φοιτητή Ιατρικής, του γιού του οδοντιάτρου – δημάρχου Βασίλη Φαρμάκη και της εκπαιδευτικού Ειρήνης Αναστασοπούλου – Φαρμάκη προκάλεσε ανείπωτη συγκίνηση και θλίψη στην τοπική κοινωνία. Όλοι μιλούσαν για «ένα εξαιρετικό ήρεμο παιδί με ευαισθησίες, άτομο χαμηλών τόνων, με έντονο το στοιχείο της προσφοράς, με φροντίδα για τον συνάνθρωπο», μόλις έμαθαν το άσχημο «μαντάτο», που ήδη γνώριζαν την δύσκολη περιπέτεια της υγείας του και για την κρίσιμη μάχη που έδινε όλες αυτές τις ημέρες.
Ο άτυχος Δημήτρης Φαρμάκης, ανήκε και στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», ενώ τον τελευταίο καιρό έκανε και την πρακτική του στο Κ.Υ. Ελασσόνας, αφού σε λίγο καιρό θα έπαιρνε και το πτυχίο της Ιατρικής.
Μέσα σε ατμόσφαιρα οδύνης και πένθους, η οικογένεια του, συγγενείς και φίλοι, εκατοντάδες άτομα από την περιοχή Ελασσόνας, το νομό Λάρισας, μέλη της Ιατρικής οικογένειας, συνάδελφοι του φοιτητές, αυτοδιοικητικοί και απλός κόσμος, στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας είπαν το τελευταίο «αντίο» στον φοιτητή Ιατρικής Δημήτρη Φαρμάκη.
Τραγική «φιγούρα» η μητέρα του Ειρήνη, που μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου της δημάρχου Ελασσόνας Βασίλη Φαρμάκη(4 Σεπτεμβρίου 2007) βιώνει ακόμη μια «τραγωδία» στο σπιτικό της, με τον θάνατο του πολυαγαπημένου γιου της, του Δημήτρη(η οικογένεια Β. Φαρμάκη έχει ακόμη ένα γιό και μια κόρη, φοιτητές).
Να σημειωθεί ότι, μετά από παράκληση της οικογένειας, δεν κατατέθηκαν στεφάνια στη σορό του, για να διατεθούν χρήματα για την ενίσχυση των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».
Στιγμές του Σεπτεμβρίου του 2007 «ζωντάνεψαν» και πάλι με τόσο τραγικό τρόπο στο Κοιμητήριο της Ελασσόνας. Από τις 7 και είκοσι το απόγευμα χθες, ο φοιτητής Δημήτρης Φαρμάκης αναπαύεται…δίπλα στον πατέρα του Βασίλη, τον δήμαρχο Ελασσόνας! «Συντροφιά» του στο ταξίδι που ξεκίνησε χθες, το αυθόρμητο χειροκρότημα του κόσμου.
Τελικά, πόσα «παιχνίδια» κάνει η ζωή και η μοίρα…

Add Comment