Κατάθεση του Δημάρχου για τα γεγονότα της Τσαριτσάνης

ΦΩΤΟ - ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ [23]Δήμος Ελασσόνας: «Η μήνυση της Χρυσής Αυγής εύσημο και τιμητική πρόκληση για την περιοχή»!

Του Γιάννη Μουκίδη

Στον Εισαγγελέα Λάρισας αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα Δευτέρα 27 Μαΐου, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος μετά τη μήνυση της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να καταθέσει για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την Κυριακή 10 Μαρτίου, στην πλατεία της ιστορικής και μαρτυρικής κωμόπολης της Τσαριτσάνης.
Εκείνη την ημέρα, ο δήμαρχος Ελασσόνας προς αποφυγή των περαιτέρω επεισοδίων, που θα ελάμβαναν χώρα κατά την τέλεση του μνημόσυνου για τους εκτελεσθέντες πατριώτες(…τα πνεύματα ήταν επικίνδυνα οξυμμένα), υποχρεώθηκε να αναβάλει την εκδήλωση μνήμης, αφού προηγουμένως είχε ζητήσει από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής(έχοντας επικεφαλής τον βουλευτή Λάρισας κ. Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο) να αποχωρήσουν από τον χώρο(…η φωτο είναι από εκείνες τις στιγμές).
Παρ’ όλα αυτά, η Χρυσή Αυγή αποχώρησε από την πλατεία της Τσαριτσάνης μετά την αναβολή της εκδήλωσης από τον Δήμο Ελασσόνας.
Σε προχθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Ελασσόνας, τονίζεται χαρακτηριστικά:
«Η περιοχή μας έχει υποστεί τα πάνδεινα από την ιδεολογία του φασισμού. Οι μνήμες από τα Ολοκαυτώματα είναι ζωντανές στα μαρτυρικά χωριά μας, που πλήρωσαν με αίμα τον αγώνα για δημοκρατία και ανεξαρτησία.
Το δημοκρατικό φρόνημα των συμπολιτών μας δεν πλήττεται από τις ενέργειες και τους τραμπουκισμούς των υμνητών του ναζισμού.
Πολύ δε περισσότερο ατσαλώνεται και δυναμώνει προασπίζοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό, που εκφράζουν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής.
Η μήνυση της Χρυσής Αυγής εναντίων όλων των φορέων του Δήμου Ελασσόνας και του δημάρχου Ελασσόνας αποτελεί για την περιοχή μας εύσημο και τιμητική πρόκληση».

Add Comment