Ύμνος στις μητέρες του κόσμου από την Ελασσόνα!

ΜΕΛΩΔΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

Ήταν ένας πραγματικός ύμνος από καρδιάς στις μητέρες όλου του κόσμου η όμορφη εκδήλωση που οργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελασσόνας(Κ.Ε.Δ.Ε.), υπό την αιγίδα της Ιερής Μητρόπολης Ελασσόνας, με την εμφάνιση της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου, πλαισιωμένη από επίκαιρες ομιλίες.
«Πολύτιμο πλάσμα η μητέρα! Η αγάπη της έχει στήσει γενιές και κοινωνίες, έχει φτιάξει λαούς…», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελασσόνας κ. Χαρίσης Γκουντούρας, σε σύντομο χαιρετισμό του, στην αρχή της εκδήλωσης.
Στην ομιλία του ο πρωτοσύγκελος της Ιερής Μητρόπολης Ελασσόνας αρχιμανδρίτης π. Χαρίτων Τούμπας υπογράμμισε, ανάμεσα στα άλλα:
«Η θρησκεία μας εορτάζει την ιδιαίτερη ημέρα της μητέρας στις 2 Φεβρουαρίου, την Υπαπαντή του Κυρίου. Δεν υπάρχει πιο θαυμάσιο πρόσωπο, πιο θαυμάσιο όνομα από το όνομα της μητέρας. Η μητέρα ζει μέσα της καθημερινά μια γιορτή. Πίσω από μια μητέρα κρύβεται μια αφανής ηρωίδα της ζωής. Η μητέρα είναι η βασίλισσα του σπιτιού. Η αγάπη της μητέρας είναι τελεία, γλυκιά αγάπη. Ζει την ευτυχία της θυσίας και της συνεχούς προσφοράς για την ευτυχία του άλλου. Την μητέρα δεν την κάνει η γέννηση, αλλά η ανατροφή του παιδιού της. Η ζωή μας είναι δεμένη με την μητέρα μας. Πάντα να θυμόμαστε το: Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου. Τα μυστήρια δεν ερμηνεύονται με την λογική, αλλά με την καρδιά και την πίστη. Πρότυπο της Χριστιανής μητέρας είναι η Θεοτόκος Παναγία. Η μητέρα είναι το πολυτιμότερο δώρο στη ζωή μας. Πολλοί είναι αυτοί που δεν τιμούν την μητέρα. Σεβασμός και αγάπη στις μητέρες όλου του κόσμου!».
[wpg_thumb]
Με τη σειρά της, η καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας – διευθύντρια του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ελασσόνας κ. Ευαγγελία Ράπτου – Στεργιούλα αναφέρθηκε με περιεκτικό και ζωντανό λόγο στο δίπτυχο «μητέρα και Εκκλησία» και στο ιστορικό της γιορτής της Μητέρας, καθώς και στη βαρύτητα που περικλείει μέσα της η έννοια της μητέρας. «Η ξεχωριστή αυτή ημέρα είναι για αυτή που γεννά και πλάθει τον κόσμο, αφιερωμένη στη μάννα, στη μητέρα, στη μαμά, αφιερωμένη στις μάνες όλου του κόσμου, στις μάνες των παιδιών που έφυγαν για πάντα, στις μάνες των αγνοουμένων, στις μάνες των πόλεων, των χωριών, στις μορφωμένες και στις αμόρφωτες, στις πλούσιες και στις φτωχές, σε όλες τις μάνες!», επεσήμανε με νόημα η ομιλήτρια.
Καταχειροκροτήθηκε η εμφάνιση της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Ελασσόνας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου της κ. Κων/νου Μάτη, που έστειλε τα δικά της μελωδικά μηνύματα σε μια ξεχωριστή ημέρα, σαν αυτή της Ημέρας της Μητέρας.
Αρχικά, εμφανίστηκε το Προκαταρκτικό Τμήμα της Παιδικής Χορωδίας με κομμάτια Ελλήνων δημιουργών και στη συνέχεια το Νεανικό Τμήμα της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Ελασσόνας με ξένο ρεπερτόριο.
Αντίστοιχα, στο ακορντεόν συνόδεψε ο μαθητής Νίκος Ζιώγας και στο πιάνο η Έφη Φαρμάκη.
Στην εκδήλωση, που συγκίνησε, το παρών έδωσαν: ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Φώτης Τζιόκας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κώστας Κορακίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και συγγενείς των νεαρών χορωδών, και πολύ κόσμος.

Add Comment