Ανακοίνωση ΚΚΕ Ελασσόνας για εξετάσεις και φορολόγηση γαιών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.
«Με μαχητικότητα, αισιοδοξία, καθαρό μυαλό στη μάχη των εξετάσεων»
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ [10]«Με μαχητικότητα, αισιοδοξία και καθαρό μυαλό να δώσεις τη μάχη των εξετάσεων, που ούτως ή άλλως είναι μπροστά σου. Με μαχητικότητα, αισιοδοξία και καθαρό μυαλό σκέψου, προετοιμάσου, οργανώσου και πάλεψε!». Αυτό το μήνυμα, ανάμεσα στα άλλα, στέλνει προς τους μαθητές και τις μαθήτριες η Τομεακή Επιτροπή Ελασσόνας του Κ.Κ.Ε., με σχετική ανακοίνωση της, απευθυνόμενη προς τους μαθητές και τις μαθήτριες.
Η ανακοίνωση της Τ.Ε. Ελασσόνας του Κ.Κ.Ε., που χρησιμοποιεί και σκληρή γλώσσα για τα εκπαιδευτικά «δρώμενα» και όχι μόνο, και που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις και συζητήσεις, αναλυτικά αναφέρει:

«Μαθητή, μαθήτρια,
Εσύ και η οικογένειά σου φτάσατε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς δίνοντας μάχες, κάνοντας μεγάλες προσωπικές και οικονομικές θυσίες. Βρεθήκατε αντιμέτωποι με τα μεγάλα εμπόδια που βάζει στα δικαιώματα σας στη μόρφωση και τη ζωή, η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.
Σκέψου! Η κυβέρνηση, οι ίδιοι δηλαδή που αναγκάζουν την οικογένεια σου να ξοδεύει ένα μάτσο λεφτά για τη μόρφωσή σου, που έχουν φτιάξει το σχολείο εξεταστικό κέντρο, της ημιμάθειας, του ατελείωτου τρεξίματος, της παραπαιδείας, του υποσιτισμού, με συγχωνεύσεις, τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομή, είναι οι ίδιοι που ρίχνουν τώρα ψεύτικα δάκρυα για το τι θα κάνουν οι μαθητές με τις εξετάσεις τους, ενώ τώρα παίρνουν και άλλα μέτρα που θα εντείνουν την άθλια πραγματικότητα που ζούμε.
Είναι οι ίδιοι που δήθεν νοιάζονται για τις εξετάσεις και το μέλλον σου, ενώ η πολιτική τους έχει διαμορφώσει τις εξετάσεις της παπαγαλίας και των αποσπασματικών γνώσεων που ξεχνάς μετά από λίγο διάστημα ό,τι έμαθες, τις εξετάσεις του άγχους και των φροντιστηρίων, τις σπουδές επί πληρωμή, την ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά.
Η κυβέρνηση και διάφορα άλλα κοράκια είναι υποκριτές. Αξιοποιεί τα επικοινωνιακά παιχνίδια της ηγεσίας της ΟΛΜΕ, τις τουφεκιές που ρίχνει τώρα στον αέρα. Προσπαθεί να περάσει τη βάρβαρη πολιτική με το «μαστίγιο» και το φόβο, για να κάνει το λαό να σκύβει τη μέση, να υποτάσσεται.
Έχεις δίκιο να βλέπεις με προβληματισμό την απόφαση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ. Γιατί όλο το χρόνο δεν έκανε στην πράξη τίποτα, δεν οργανώνει τη πάλη ενάντια στο νέο σχολείο Α.Ε., στο σύνολο της επίθεσης που δέχονται μαθητές και εκπαιδευτικοί, για ένα άλλο σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με προσωπικό που θα έχει μόνιμη και σταθερή δουλειά, που θα δίνει μόρφωση σε όλους, που θα διδάσκει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια. Όμως μην υιοθετείς τα όσα λένε αυτοί που ευθύνονται για ό,τι άσχημο ζεις εσύ και η οικογένειά σου, την προπαγάνδα της κυβέρνησης.
Καταδίκασε την επιστράτευση των εκπαιδευτικών στην οποία προχωράει η κυβέρνηση. Επιστράτευση σημαίνει σκλαβιά και υποταγή. Αν το δεχτείς θα το συναντάς συνέχεια ο ίδιος στο μέλλον σου, όταν κι εσύ θα παλεύεις για τα δικαιώματά σου. Το άγχος το δημιουργεί το ίδιο το σχολείο και το εξεταστικό σύστημα που έχουν φτιάξει.
Με μαχητικότητα, αισιοδοξία και καθαρό μυαλό να δώσεις τη μάχη των εξετάσεων, που ούτως ή άλλως είναι μπροστά σου.
Με μαχητικότητα, αισιοδοξία και καθαρό μυαλό σκέψου, προετοιμάσου, οργανώσου και πάλεψε!».
Και η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Ελασσόνας του Κ.Κ.Ε. καταλήγει:
«μαθητή, μαθήτρια,
το μέλλον σου δεν εξαρτάται μόνο από την ατομική προσπάθεια και τις ατομικές θυσίες σου, όσο μεγάλες κι αν είναι αυτές. Δεν κρίνεται μόνο στα θρανία των εξετάσεων του σχολείου των ταξικών φραγμών, της αμορφωσιάς και της ανταγωνιστικότητας. Το μέλλον σου κρίνεται και στον αγώνα για τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή.
Πάρε κουράγια, διάβασε περισσότερο, μην αποπροσανατολίζεσαι, να δώσεις με το κεφάλι ψηλά τη μάχη που έχεις μπροστά σου. Σαν μαχητής, έτσι και να συνεχίσεις στη ζωή σου».

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΣΤΗ ΓΗ
Κ.Κ.Ε. Ελασσόνας: «Αγώνας, ρήξη και ανατροπή…!»

Του Γιάννη Μουκίδη

«Είναι μεγάλο ψέμα αυτά που διακηρύσσουν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, ότι βρισκόμαστε στο τέλος της νύχτας. Η αλήθεια είναι ότι όσο συνεχίζεται η συγκεκριμένη πολιτική, ο λαός θα βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στις δίνες της λιτότητας. Μόνη διέξοδος και προοπτική βρίσκεται στον αγώνα, στη ρήξη και την ανατροπή, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και δυνάστες». Αυτά επισημαίνει, ανάμεσα στα άλλα, το Γραφείο Ελασσόνας του Κ.Κ.Ε., σε σχετική ανακοίνωση του για την φορολογία της γης και των χωραφιών.
Το πλήρες κείμενο της χθεσινής ανακοίνωσης αναφέρει:
«Είχαμε επισημάνει έγκαιρα ότι το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται από το 2010 στην Ελλάδα μέσω του μηχανισμού των μνημονίων δεν αποσκοπεί μόνο στη «δημοσιονομική προσαρμογή» και στην ενίσχυση της κεφαλαιοκρατικής ανταγωνιστικότητας, μέσα από τη βίαιη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, αλλά εξυπηρετεί παράλληλα και ευρύτερες επιδιώξεις του συστήματος. Επιδιώξεις οι οποίες, για παράδειγμα στο ζήτημα της ακίνητης περιουσίας και της γης, είναι να δημιουργηθεί μεγάλη καπιταλιστική αγορά, στα πεδία των ακινήτων στις πόλεις και της αγροτικής γης, μέσα από τη βίαιη εκτόπιση της μικρής ιδιοκτησίας ακινήτων και των μικρών καλλιεργητών γης.
Στην Ελλάδα υπάρχει καθυστέρηση στη συγκέντρωση γης και ακίνητης περιουσίας, σε σχέση με τις ισχυρές καπιταλιστικές χώρες της Δ. Ευρώπης και τις ΗΠΑ, όπου η συγκέντρωση των αστικών ακινήτων είναι πολύ μεγάλη, ενώ η αγροτική γη βρίσκεται στα χέρια μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα. Η ιδιοκατοίκηση βρίσκεται σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα (άνω του 80% των ελληνικών οικογενειών έχουν δικό τους σπίτι), ενώ παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα ο μέσος γεωργικός κλήρος, ο οποίος δεν ξεπερνά τα 50 – 55 στρέμματα.
Ο καπιταλισμός στην Ελλάδα βλέπει τη μικρή αστική ιδιοκτησία και τον μικρό αγροτικό κλήρο σαν εμπόδια στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Για να ξεπεραστεί το εμπόδιο αυτό, ώστε να μπουν στις συγκεκριμένες αγορές μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, μοιραία, θα πρέπει να απαλλοτριωθούν η μικρή αστική ιδιοκτησία και ο μικρός αγροτικός κλήρος, υπέρ των μεγάλων συμφερόντων. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έρχεται να διαδραματίσει το αστικό κράτος, με τη φορολογική πολιτική. Η φορολογία της μικρομεσαίας αστικής ιδιοκτησίας ξεκίνησε το Νοέμβρη του 2011 (χαράτσι Βενιζέλου), με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες να βρίσκονται σήμερα σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς δεν είναι σε θέση να πληρώσουν ούτε καν τις εξοντωτικές δόσεις των φόρων, οι οποίοι συσσωρεύονται απειλητικά στις καταστάσεις της εφορίας.
Τώρα, μάθαμε την πρόθεση της συγκυβέρνησης να προχωρήσει στη φορολογία των αγροτικών εκτάσεων, με τη μέση φορολογική επιβάρυνση να ανέρχεται στα 12 – 13 ευρώ ανά στρέμμα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο – η τελική μορφή των μέτρων αναμένεται να ανακοινωθεί τον Ιούνη (εν μέσω καλοκαιριού για αποφυγή άμεσων αντιδράσεων) – μια αγροτική οικογένεια που κατέχει 50 στρέμματα γης, θα επιβαρυνθεί με 600 – 650 ευρώ φόρο μόνο για το χωράφι. Για όποιον γνωρίζει την κατάσταση που βιώνουν αυτή τη στιγμή οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, με το αυξημένο κόστος παραγωγής (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, σπόροι, γεωργικά μηχανήματα, τραπεζική χρέωση) και τις εξευτελιστικές τιμές στις οποίες εξαναγκάζονται να πωλούν τα γεννήματά τους, ο νέος αυτός φόρος στέλνει ισχυρό μήνυμα ότι κάθε προσπάθεια για συνέχιση καλλιέργειας της γης τους είναι μάταιη και ότι θα πρέπει να αναζητήσουν άλλες λύσεις…
Είναι μεγάλο ψέμα αυτά που διακηρύσσουν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, ότι βρισκόμαστε στο τέλος της νύχτας. Η αλήθεια είναι ότι όσο συνεχίζεται η συγκεκριμένη πολιτική, ο λαός θα βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στις δίνες της λιτότητας. Μόνη διέξοδος και προοπτική βρίσκεται στον αγώνα, στη ρήξη και την ανατροπή, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και δυνάστες».

Add Comment