«Έφυγε» η Ελασσονίτισσα Αριστέα Μπαλούκα

ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΠΑΛΟΥΚΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΠΑΛΟΥΚΑ [7]«Έφυγε» το πρωί της περασμένης Παρασκευής, σε ηλικία 75 ετών, η Ελασσονίτισσα Αριστέα Μπαλούκα, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα («έσβησε» σε Νοσοκομείο της Λάρισας).
Η Αριστέα Γεωργούλα – Μπαλούκα ήταν σύζυγος του ιδιαίτερα γνωστού επιχειρηματία της Ελασσόνας κ. Λαζάρου Μπαλούκα και μητέρα της Λαρισαίας – Ελασσονίτισσας δικηγόρου κ. Εύης Μπαλούκα – Μπλάνα.
Όπως ήταν φυσικό, ο θάνατος της προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση, αφού ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία της επαρχίας Ελασσόνας, στη Λάρισα, και όχι μόνο.
Όσο για τα τραγικά «παιχνίδια» της ζωής: οι δικοί της, την αποχαιρέτησαν …ανήμερα της γιορτής του συζύγου της Λαζάρου!
Άτομο χαμηλών τόνων, υποδειγματική μητέρα και σύζυγος, διακριτική, ευγενής, ανοιχτή και επικοινωνιακή, βοήθησε κατά καιρούς με τον σύζυγο της Λάζαρο πολύ κόσμο, πίστευε πολύ στο Θεό και συχνά – πυκνά το έδειχνε έμπρακτα. Είχε συνεχή παρουσία στα κοινωνικά «δρώμενα» της περιοχής και σε κοσμικές εκδηλώσεις.
Αφήνει πίσω τον «αειθαλή» και ενεργό 82χρονο σύζυγο της Λάζαρο, την κόρη της Εύη με την οικογένεια της, τα αδέλφια της, ενώ ευτύχησε να καμαρώσει και 2 εγγόνια.
Η κηδεία της Αριστέας Μπαλούκα έγινε το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας. Χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος και συλλειτούργησαν ιερείς της περιοχής, ενώ παραβρέθηκαν: η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Μαρία Μαμάρα, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλος, πρ. δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί της Επαρχίας Ελασσόνας, των Νομών Λάρισας, Γρεβενών, και πολύς κόσμος.

Add Comment