Αύριο Κυριακή η μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής

Μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα 50χρονά της, ετοιμάζει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας. Η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 – Ώρα: 8.30 μ.μ. , στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη» , περιλαμβάνει ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο που θα αποδώσουν μοναδικά, όλοι οι εκτελεστές της φιλαρμονικής ορχήστρας με τη συνεργασία των σολίστ Μανώλη Χατζημανώλη και Ευλαμπία Ντούλα, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Τσιαβέ. Συμμετέχει και παρουσιάζει ο τρομπετίστας Γεράσιμος Ιωαννίδης.

Εκτός από τη συναυλία, στο χώρο του θεάτρου θα υπάρχει έκθεση αρχειακού υλικού της φιλαρμονικής ορχήστρας (φωτογραφίες, στολές, βίντεο) .
[wpg_thumb]
Λίγα λόγια για τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας και τους σολίστ της ειδικής βραδιάς:

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας ιδρύθηκε το 1963 από τον τότε κοινοτάρχη Δημήτρη Ζούλφο με σκοπό την ανάπτυξη της μουσικής παιδείας στην πόλη της Ελασσόνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Πρώτος αρχιμουσικός ήταν ο Γιώργος Βασιλείου. Το 1965 τη διεύθυνση της Φιλαρμονικής αναλαμβάνει ο αρχιμουσικός Γιάννης Τσανακάς έως και το 1980. Κατά καιρούς έχουν διετελέσει αρχιμουσικοί οι κ. Λάζαρος Λέκκας, Νίκος Μαρκάλας, Χρήστος Μπαλανίκας, Αναστάσιος Πούλιος. Από το 1999 έως και σήμερα τη διεύθυνση της Φιλαρμονικής έχει ο ελασσονίτης αρχιμουσικός Δημήτρης Τσιαβές, κατορθώνοντας να αναβαθμίσει τη Φιλαρμονική τόσο σε αριθμό εκτελεστών όσο και σε ρεπερτόριο. Η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ φιλαρμονικών σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως: 2000 φεστιβάλ Ν. Φιλαδέλφειας, 2001 φεστιβάλ Λάρισας, 2002, 2003, 2004 φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, 2009 φεστιβάλ Αμπελοκήπων, 2010 φεστιβάλ Πτολεμαΐδας. Το 2002 στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ στην Κολμπουσόβα της Πολωνίας και το 2005 στην Κρακοβία. Από το 2007 σαν τμήμα της Φιλαρμονικής δημιουργήθηκε η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής, που αποτελείται από μουσικούς της Φιλαρμονικής καλύπτοντας άλλης μορφής εκδηλώσεις, με αξιόλογες εμφανίσεις στην πόλη της Ελασσόνας αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, όπως Βόλος, Λάρισα, Θεσσαλονίκη. Αξιόλογες είναι και οι συνεργασίες της Φιλαρμονικής με μεγάλα ονόματα του ελληνικού και ξένου πενταγράμμου όπως: την Κλειώ Δενάρδου (2005, 2010), τον Πασχάλη Αρβανιτίδη (2007), τον Μανώλη Μητσιά (2009), τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Μελίνα Ασλανίδου (2012), με τους καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Β. Κωφού, Χ. Αμβράζη (2008,2011) και με τον διεθνούς φήμης τρομπετίστα VINCE DI MARTINO (2009).

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ

Ο Μανώλης Χατζημανώλης γεννήθηκε στο Βελβεντό Κοζάνης. Σπούδασε τρομπέτα και ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, ωδική, ενοργάνωση, αντίστιξη και φούγκα) στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με δασκάλα την Άννα Διαμαντοπούλου. Είναι διπλωματούχος της Σχολής Τεχνών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και έχει παρακολουθήσει σεμινάριο μουσικής για τον κινηματογράφο με το γάλλο συνθέτη Laurent Petitzirard. Με το τραγούδι ασχολείται από το 1989. Συνεργάστηκε με καταξιωμένους συνθέτες, όπως Στ. Κουγιουμτζή, Θ. Μικρούτσικο, Γ. Μαρκόπουλο, Δ. Παπαδημητρίου, Β. Δημητρίου, Μ. Τόκα, Κ. Χατζή, Ν. Ξυδάκη, Ν. Κυπουργό, Γ. Καζαντζή, τους Άγαμους Θύταις κ.ά., ερμηνεύοντας τραγούδια τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σημαντική επίσης συνεργασία είναι αυτή με τους Plaza Ensemble σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Μεγάλη είναι και η παρουσία του στη δισκογραφία με 6 προσωπικούς δίσκους, αλλά και με παρουσία σε άλλους δίσκους του Γ. Νταλάρα, Ε. Δήμου, Σ. Λεονάρδου, Λ. Μαχαιρίτσα.

ΝΤΟΥΛΑ ΕΥΛΑΜΠΙΑ

Η Ευλαμπία Ντούλα ξεκίνησε σε μικρή ηλικία την ενασχόλησή της με τη μουσική, με πιάνο, θεωρητικά και τραγούδι, στον τόπο καταγωγής της, την Ελασσόνα. Το 2011 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών στο Βόλο, ενώ παράλληλα απέκτησε το πτυχίο μονωδίας, υπό την διδασκαλία της Λίλλης Βαρακλιώτη και το πτυχίο αρμονίας στη Μουσική Σχολή Ελασσόνας Δημητρίου Τσιαβέ. Δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά από 10 ετών στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελασσόνας, ούσα μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας (φλάουτο) και της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής της ΦΔΕ (τραγούδι) καθώς και της Μικτής και Παιδικής Χορωδίας της πόλης. Έχει τραγουδήσει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού σε συνεργασία με τα προαναφερθέντα μουσικά σύνολα αλλά και με τη Φιλαρμονική Δήμου Βόλου και το μουσικό σύνολο «Ενωδεία», με μαέστρο τον Δημήτρη Καρβούνη. Φέτος ξεκίνησε να διδάσκει σύγχρονο τραγούδι στη Μ. Σχολή Ελασσόνας Δ. Τσιαβέ και έχει αναλάβει την Παιδική Χορωδία της Μ. Σχολής.

Add Comment