Πρόσκληση για δράση από τους Φίλους του Δάσους

Πεζοπορίες – Πολιτισμός – Ιστορία, από τους “Φίλους του Βουνού και του Δάσους Τσαριτσάνης”

Συνδυάζονται και τα τρία σ’ ένα πρόγραμμα που προτείνει η Ομάδα Εθελοντών, οι Φίλοι του Βουνού και του Δάσους Τσαριτσάνης και απευθύνεται κυρίως στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, το Κ.Π.Ε. (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) Ελασσόνας Κισσάβου και άλλες συλλογικότητες.
[wpg_thumb]
Περιλαμβάνει δε τα εξής :

Πεζοπορίες σε μονοπάτια της Τσαριτσάνης, μέσα στο δάσος καθαρά και με σήμανση.
Τα παιδιά και όχι μόνο, θα απολαύσουν τη φύση, θα γνωρίσουν τα βότανα, τις δέσεις, τις τοποθεσίες, την πανίδα και τη χλωρίδα, τα πολιτιστικά και ιστορικά απομεινάρια του τόπου μας. Θα παίξουν διάφορα παιχνίδια, θα ξεκουραστούνε και θα φάνε ελαφρά ότι πάρουν μαζί τους (σάντουιτς, φρούτο, ξηρούς καρπούς κ.α.).

Με την επιστροφή στην Τσαριτσάνη, συνεχίζεται η γνωριμία με την ιστορία και τον πολιτισμό. Ξενάγηση στον Πύργο του Μάμτζιου, την Οικονόμειο Σχολή, τον Άγιο Νικόλαο, το Αυστριακό Προξενείο, το λαογραφικό Μουσείο, την κεντρική πλατεία της ιστορικής και μαρτυρικής Τσαριτσάνης, καθώς και μπαξέ με λαχανικά άλλα φυτά και δέντρα που καλλιεργείται αποκλειστικά με Ντόπιες Ποικιλίες και παραδοσιακό-βιολογικό τρόπο.
Όσοι ενδιαφέρονται για φαγητό να κλείσουν από πριν κάποιο ή κάποια μαγαζιά ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και υπεύθυνων συνοδών.

Απαραίτητες πληροφορίες και επισημάνσεις.
Η ομάδα των Φίλων του Βουνού και του Δάσους Τσαριτσάνης, θα αναλάβει να οδηγήσει τα παιδιά, ασφαλώς, στα μονοπάτια μαζί, φυσικά, με τους συνοδούς, δασκάλους και γονείς.
Ο αριθμός των παιδιών να μην υπερβαίνει τους σαράντα (40) και κυρίως παιδιά από την Δ’ και πάνω τάξη του Δημοτικού. Ενδυμασία αθλητική, οπωσδήποτε, από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Σακίδιο με νερό και ελαφρό φαγητό, καπέλο, γυαλιά, κιάλια, φωτογραφική μηχανή, όσοι έχουν φυσικά. Τέλος χρειάζεται προσεχτική παρατήρηση και πάνω απ’ όλα διάθεση.

Για επικοινωνία και πληροφορίες στο κινητό τηλέφωνο 6974083557 – Θανάσης Βαθράκης – Τσαριτσάνη

Ιστοσελίδα των “Φίλων του Βουνού και του Δάσους Τσαριτσάνης”
http://dasos-tsaritsanis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_23.html

Add Comment