ΠΑΣΟΚ Ελασσόνας: Προετοιμασία για το Συνέδριο

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΕ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

Προετοιμασία για το επερχόμενο Συνέδριο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ Δήμου Ελασσόνας, που στα πλαίσια του Προσυνεδριακού διαλόγου πραγματοποίησε την ολομέλεια του στην αίθουσα της «Μουσικής Σκηνής».
Μέσα σε καλό κλίμα, με έντονο το στοιχείο της αυτοκριτικής και του προβληματισμού για το «αύριο» του κόμματος, αρκετά άτομα πήραν τον λόγο και κατέθεσαν τις απόψεις τους ενόψει του συνεδρίου.
Εισηγητές ήταν ο βουλευτής Χίου Κων. Τριαντάφυλλος και ο πρ. υπουργός – βουλευτής Λάρισας Φίλιππος Σαχινίδης.
[wpg_thumb]
Κάποια από αυτά που ανέφεραν οι δύο εισηγητές:
Βουλευτής Χίου Κων. Τριαντάφυλλος: «στην εποικοδομητική μας κουβέντα κρύβεται και η μαγιά για να τραβήξουμε μπροστά. Νομίζω ότι πρέπει να πούμε αλήθειες. Υπάρχει η ηθική φθορά του χώρου μας. Να οικοδομήσουμε μια λογική που να απαντά. Χρειάζεται σκληρή κριτική για να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον. Θέλουμε ένα κόμμα που να ελέγχει και να ελέγχεται. Να δοθεί τέλος στις λογικές που δεν βοηθούν στο να αναπτυχθούμε. Η χώρα είχε θεσμικά ελλείμματα και αυτά οδήγησαν στα οικονομικά ελλείμματα. Δεν χάνεται η κεντροαριστερά. Το θέμα είναι να την εκφράσουμε σωστά. Η σοσιαλδημοκρατία είναι μια απάντηση στην κρίση. Το τρίπτυχο είναι: ανάπτυξη, αναδιανομή, αποκέντρωση. Υπάρχουν σύντροφοι και καιροσκόποι. Πρέπει να δοθεί η ιδεοπολιτική μας ταυτότητα στο συνέδριο. Την ενότητα του χώρου μας την εγγυώνται αυτοί που σήμερα είναι εδώ. Είναι πολύ δύσκολο να λες την αλήθεια στον κόσμο. Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη λύση. Η δημοκρατία έχει 2 δυνατότητες: αυτή της Αργεντινής και η άλλη η Ευρωπαϊκή. Έρχεται η ώρα να ξαναοικοδομήσουμε τη χώρα με δικαιοσύνη, ισονομία, με σωστή λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Συγχωροχάρτι στον Σαμαρά και στην Δεξιά δεν δίνει το ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει τους στόχους της. Είναι πείραμα για την Ελλάδα η συνεργασία με Σαμαρά. Η ανεργία των νέων είναι πρόβλημα που χρειάζεται να λυθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο σημερινός νέος έχει απομυθοποιήσει την ιστορία της πολιτικής. Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί πιόνια του κεφαλαίου. Ο αντικοινοβουλευτισμός οδηγεί αλλού. Το 8μηνο που χάσαμε με τις εκλογές ήταν καθοριστικό…».
Βουλευτής Λάρισας – πρ. υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης: Αυτό που γίνεται σ΄ αυτή τη συγκέντρωση είναι μια υγιής διαδικασία. Να δούμε τα λάθη που έγιναν και να στοχεύσουμε πως θα τραβήξουμε μπροστά. Υπήρχαν δύο ΠΑΣΟΚ, της ειρήνης και του πολέμου. Το δεύτερο ανέλαβε να διαχειριστεί την χώρα στα δύσκολα. Αν δεν προνοείς, πέφτεις στην ανάγκη. Αυτό που έζησε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν ένας πραγματικός πόλεμος. Η Ελλάδα στις πιο κρίσιμες στιγμές βρέθηκε μόνη της. Τον λογαριασμό τον έστειλαν σε μένα. Νομίζουμε ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου. Δώσαμε σκληρή μάχη. Η κοινωνία από εμάς διεκδικεί απαντήσεις. Στο συνέδριο αποσαφηνίζουμε το ιδεολογικό μας στίγμα. Ο εκφραστής της Κεντροαριστεράς είναι κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Θα έρθουν όλοι αυτοί που μας γύρισαν την πλάτη. Για τον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέμαι: Αυτοί θα δίνουν πιστοποιητικά νομιμότητας σε εμάς; Είμαστε εδώ για να λειτουργήσουμε σαν ανάχωμα. Δεν καταφέραμε να κατανείμουμε δίκαια τα βάρη. Μέσα από αυτό το συνέδριο πρέπει να επιβραβεύσουμε αυτούς που θα ασχοληθούν με την παραγωγή. Ο κόσμος δεν δέχεται πλέον να μας ακούσει, αλλά εάν το Συνέδριο δώσει το σωστό μήνυμα θα καθίσει και θα μας ακούσει…».
Η προσυνεδριακή διαδικασία του ΠΑΣΟΚ Ελασσόνας είχε ικανοποιητική συμμετοχή(γέμισε η αίθουσα της «Μουσικής Σκηνής») με την παρουσία παλαιών και νέων στελεχών από την Ελασσόνα και διάφορες περιοχές της Επαρχίας, του παλαίμαχου βουλευτή Βασίλη Αγοράστη, του δημάρχου Ελασσόνας Γιώργου Πασχόπουλου, του υποψήφιου βουλευτή στις πρόσφατες εκλογές Θωμά Παπαλιάγκα, των αντιδημάρχων Φώτη Τζιόκα, Γιάννη Νάνου, Νίκου Γατσα, Μιλτιάδη Βαρσάμη, δημοτικών συμβούλων, αγροτοσυνδικαλιστών, κ.ά.

Add Comment