70 Χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Δομενίκου

ΚΑΥΚΑΚΕΙΑ 2013

Ο Δήμος Ελασσόνας πραγματοποιεί εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Δομενίκου, Φεβρουάριος 1943 – Φεβρουάριος 2013.

Η τέλεση του Μνημόσυνου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στη θέση «Καυκάκι», με επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Βασιλείου και ομιλία από τον κ. Σπύρο Μπούμπα.

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Παναγιώτειου Πνευματικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Δικτύου Νέων Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας στις 6 μ.μ. με θέματα στην ημερήσια διάταξη μεταξύ άλλων την ανάδειξη του Ολοκαυτώματος. Την πρόσκληση απευθύνει ο πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Νέων Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Τέλεση Μνημόσυνου πεσόντων στη θέση «Καυκάκι»

10.30 Πέρας προσέλευσης επισήμων.
10.45 Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Βασιλείου.
11.00 Ομιλία για το ιστορικό της ημέρας από τον κ. Σπύρο Μπούμπα.
11.15 Προσκλητήριο νεκρών.
11.30 Κατάθεση στεφάνων.
11.45 Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος

12.00 Κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Νικολάου Μπάμπαλη στο Δομένικο.

12.15 Απονομή βραβείων σε μαθητές στην αίθουσα του «Παναγιώτειου Πνευματικού Κέντρου».

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου Ελασσονιτών δρομέων, από την Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας στο Καυκάκι, εις μνήμη των πεσόντων του ολοκαυτώματος. Έναρξη αγώνα στις 7 το πρωί.

Add Comment