Απολογισμός εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια ελευθερίας

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ

Για μια ακόμα φορά το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,που αποτελεί την μεγάλη κατάκτηση των Συλλόγων του Δήμου Ελασσόνας ,αλλά και όλων των Συλλόγων Αποδήμων εντός ,αλλά και εκτός Ελλάδος , αριθμώντας ,ήδη ,εβδομήντα (70) Συλλόγους –Μέλη , απέδειξε τη δυναμική του ,αλλά και την μεγάλη του προσφορά στον τόπο ,ως αποτέλεσμα της συλλογικής και αυτόνομης δράσης των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών της περιοχής .
Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , με τις πρωτοβουλίες του αποτελεί Πρότυπο Καλής Πρακτικής ,στο χώρο των Εθελοντικών Οργανώσεων ,ενώ καλείται σε όλη την Ελλάδα ,για να μεταφέρει στις τοπικές Κοινωνίες τη φιλοσοφία του και τις πρακτικές του .Ιδιαίτερα ,αυτό που το διαφοροποιεί με άλλα Δίκτυα Φορέων και το καθιστά πρωτοποριακό ,είναι η προσπάθειά του για την ανάπτυξη του τρίτου πόλου της Οικονομίας ,της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας ,που στην Ευρώπη ,κατέχει το 10% της επιχειρηματικής δράσης .
Το Παγκόσμιο Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , όλο το 2012 ,διοργάνωσε σπουδαίες εκδηλώσεις Τιμής, Μνήμης και Χρέους για όλους τους ήρωες των Βαλκανικών Πολέμων του 1912 και ανέδειξε ιδιαίτερα τα 100 Χρόνια από την απελευθέρωση της Τσαριτσάνης ,της Ελασσόνας ,του Σαρανταπόρου και όλης της παρολύμπιας περιοχής .
.Συγκεκριμένα :
1.Στις 29 Ιανουαρίου 2012 ,διοργάνωσε μια μοναδική στα χρονικά της Ελασσόνας Συναυλία ,με τίτλο : “Eλασσόνα: 100 Χρόνια Ελευθερίας –Θωρηκτό Αβέρωφ:100 Χρόνια Ιστορίας» ,στην οποία τιμήθηκε ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος κ. Κοσμάς Χρηστίδης Π/Ν και η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ,η οποία πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση , με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Ελληνική Μουσική (συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας) .
2.Διοργάνωσε μεγάλες συναυλίες ,με τον τίτλο «ΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων Ελευθερίας .
3.Στις 28 Μαρτίου (στο Βόλο) και στις 11 Μαΐου 2012 (Ελασσόνα) , δόθηκαν δύο συναυλίες ,με την ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Ελασσόνας ,αφιερωμένες στον Συνθέτη Γ. Μουζάκη και τίτλο “Βίρα τις ..άγκυρες..!», με σπουδαίους σολίστ.
4.Στις 27 Ιουνίου 2012 ,πραγματοποιήθηκε στο Ανοιχτό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» , μια μεγάλη συναυλία -αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο με τίτλο «Ένας Ουρανός με…Αστέρια.!», με τη συμμετοχή σπουδαίων Καλλιτεχνών και δύο Χορωδιών ,της Βολιώτικης και της Χορωδίας τω ν Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας (διηύθυνε η πασίγνωστη Μαέστρος κ. Στάσα Τζάλλα) .
5.Διοργάνωσε το 1ο Ιστορικό Ράλι ΟΛΥΜΠΟΣ στις 11και 12 Μαΐου 2012 ,το πρώτο στην ιστορία , στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες Κλασσικά Οχήματα-Αντίκες από όλη την Ελλάδα και εικόνες από τον Θεσσαλικό Όλυμπο και την Ελασσόνας ,ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο ,μέσα από Ελληνικά και Διεθνή ΜΜΕ(Υπό την αιγίδα της Π.Ε. Λάρισας και τη στήριξη του Δήμου Ελασσόνας ).
6.Παρουσίασε ,με ευθύνη του ,δέκα (10 ) Τηλεοπτικές Εκπομπές στο κανάλι ¨ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV” με τίτλο «ΕΛΑΣΣΟΝΑ1912-2012 :100 Χρόνια Ελευθερίας» , με παρουσιαστή τον κ. Κ. Κυριλλίδη , στις οποίες κλήθηκαν σπουδαίοι επιστήμονες και τοπικοί παράγοντες ,όπου και αναλύθηκαν θέματα που αφορούσαν τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912, τη νεότερη ιστορία,την ανάπτυξη της παρολύμπιας περιοχής,την περιβαλλονιτκή εκπαίδευση ,τον λιγνίτη,την καινοτομία και επιχειρηματικότητα, τη φέτα Ελασσόνας ως προϊόν ΠΟΠ, τα κρασιά , το Θεσσαλικό και διατροφικό καλάθι ,τη συμβολή των τοπικών κοινωνιών στην αντιμετώπιση της κρίσης ,τον εορτασμό των 100 χρόνων των Ελευθερίων της Ελασσόνα ς και του Λευκώματος που με πρωτοβουλία του ο Δήμος Ελασσόνας ,εξέδωσε τον Οκτ .2012.
7.Πραγματοποίηση του Πολυφωνικού Καραβανιού 2012 , με πολυφωνικά συγκροτήματα από τα Βαλκάνια και την Κ. Ιταλία, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Τσαριτσάνης και την ΑΜΚΕ «Απειρος» (Ιούλιος 2012)
8.Αρθρογραφία σε εφημερίδες , περιοδικά , ΙΝΤΕΡΝΕΤ και Social Media .
9.Εμφανίσεις χορευτικών συγκροτημάτων και ανάδειξη του Θεσσαλικού Ολύμπου μέσα από Τηλεοπτικές Εκπομπές.
10.Διοργάνωση της φθινοπωρινής συνάντησης VW BUS CLUB OF GREECE στις 13-14 ΟΚΤ 2012 στο Πλατανόδασος Σπαρμού Ολύμπου .
11.Διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωση Μνήμης ,Τιμής και σεβασμού προς την ιστορία ,στα πλαίσια του εορτασμού των 100 Χρόνων από την έναρξη των Βαλκανικών πολέμων και των 100 χρόνων ελευθερίας της Ελασσόνας (υπό την αιγίδα της Π.Ε. Λάρισας) , στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (26/11/2012) ,όπου το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» τίμησε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και παρουσίασαν εισηγήσεις οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων για το ρόλο των τριών κλάδων στου Βαλκανικούς Πολέμους ,με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας ,ενώ δόθηκε Συναυλία από τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με θέμα τον Ελληνικό και Παγκόσμιο Κινηματογράφο .Συνεργασία του Δικτύου με όλους τους Συλλόγους –Μέλη στην Αθήνα ( Κοκκινοπλιτών, Κρανιωτών, Λιβαδιωτών, Τσαριτσανιωτών ).
12.Εκδήλωση στην Ελασσόνα ( 20/12/2012) με τίτλο «Μέρα Αγάπης και Αλληλεγγύης» ,υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Ελασσόνας ,σε συνεργασία με το «Πολιτιστικό Προξενείο» ,την Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας και τη Χορωδία των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας , με σκοπό να βοηθηθούν άπορες οικογένειες για την αγορά φαρμάκων και τροφίμων
13.Πραγματοποίηση Ημερίδων ,ομιλιών και αρθρογραφία σε όλα τα ΜΜΕ ανά την Ελλάδα ,αναδεικνύοντας την σπουδαία ιστορία ενός πανέμορφου τόπου ,όπως είναι ο Δήμος Ελασσόνας.

Τόσο τα Μέλη του ΔΣ ,όσο και Πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κων. Σκριάπας ,πιστεύουν ότι μια Εθελοντική Οργάνωση και μάλιστα Δευτεροβάθμια ,όπως είναι το Δίκτυο ,μπορεί ,αλλά και πρέπει να επιτελεί το έργο του με τον καλύτερο τρόπο και να συμβάλει με τις προτάσεις του ,τις πρωτοβουλίες και τις Καλές του Πρακτικές ,στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος ,το οποίο ,δεν το παρακολουθεί παθητικά ,αλλά προσπαθεί να το διαμορφώσει ,μέσα από σοβαρότητα ,ήθος και επιστημονική γνώση ,εκφράζοντας κατά τρόπο υποδειγματικό ,όλες τις υγιείς Οργανώσεις της Κοινωνίας των Ενεργών Πολιτών του Δήμου Ελασσόνας και των Απόδημων σε όλο τον κόσμο.
Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα τόσο για την περιοχή της Ελασσόνας, όσο και για όλο το χώρο των υγιών Εθελοντικών Οργανώσεων ,εντός και εκτός Ελλάδος ,για τις οποίες και αποτελεί Πρότυπο.

www. diktioelassonas.gr

Add Comment