Εύκολο 0-3 του Πυργετού στην Ελασσόνα

ΤΑ ΓΚΟΛ: ΝΑΣΤΑΣ(2), ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ(1)
Του Γιάννη Μουκίδη

Εύκολη νίκη με 0-3 πήρε ο Πυργετός, κερδίζοντας στο τοπικό ντέρμπι τον Π.Ο.Ε. μέσα στην Ελασσόνα, που για 48 λεπτά αγωνιζόταν με 10 παίκτες(αποβολή του Ανδρ. Παναγιώτου), κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Όπως και νάχει ο Πυργετός έφυγε από την Ελασσόνα με 3 πολύτιμους βαθμούς, για τη συνέχεια.
Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν χλωμοί και νωθροί και προβλημάτισαν τους φιλάθλους τους, έχοντας απέναντι την καλύτερη ομάδα του Πυργετού, που προσπάθησε κυρίως με αντεπιθέσεις, με στήριγμα τους έμπειρους παίκτες της ομάδας.
Παρά τον καλό καιρό, απογοητευτική ήταν η παρουσία των φιλάθλων(…και των δύο ομάδων) στις κερκίδες, και βέβαια …η όλη εικόνα δεν θύμιζε με τίποτα τοπικό ντέρμπι Δ΄ Εθνικής.
[wpg_thumb]
Φάσεις – γκολ:

3΄: Δυνατό σουτ του Σισμανίδη από καλή θέση φεύγει ψηλά άουτ.
9΄: Ωραίο σουτ του Φλώρου, μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του πυργετού.
15΄: Εκτέλεση φάουλ από τον Νάστα των φιλοξενουμένων, που με ψηλοκρεμαστό σουτ στέλνει τη μπάλα μόλις άουτ.
26΄: Αντεπίθεση του Πυργετού και ο Νάστας με ωραίο σουτ κάνει το 0-1.
34΄: Κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Π.Ο.Ε. για ανατροπή αντιπάλου, στο ύψος της περιοχής. Το επικίνδυνο φάουλ που εκτέλεσε ο Πυργετός αποκρούεται από τους παίκτες του Π.Ο.Ε.
42΄: Ο γηπεδούχος μένει με 10 παίκτες, αφού αποβάλλεται ο Παναγιώτου Ανδρ. που ανατρέπει αντίπαλο, στο ύψος της περιοχής.
50΄: Αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, ωραία προσπάθεια – κούρσα από το κέντρο του γηπέδου του Ζαφειρίου, που ξεφεύγει και με σουτ γράφει το 0-2, μέσα σε πανηγυρισμούς.
54΄: Νέα αντεπίθεση του Πυργετού και ο δραστήριος Νάστας με ψύχραιμο σουτ γράφει το 0-3, «σφραγίζοντας» μια εύκολη, όπως αποδείχθηκε, εκτός έδρας νίκη του Πυργετού.
56΄: Σουτ του Καραγκούνη φεύγει ψηλά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Γκικούδη.
60΄: Αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, ο Μαντζαφούλης από δεξιά σουτάρει και ο τερματοφύλακας του Π.Ο.Ε. αποκρούει σωτήρια.
65΄: Ψηλοκρεμαστό σουτ του δραστήριου Κρίτσα του ΠΟΕ υποχρεώνει τον έμπειρο Γκικούδη να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ, με ωραία προσπάθεια.
72΄: Δυνατό σουτ του Κρίτσα φεύγει μόλις άουτ από την εστία του Γκικούδη.
78΄: Τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων να μειώσουν το σκορ. Ευθύβολο δυνατό σουτ του Φώτη Γκουντρουμπή προλαβαίνουν και διώχνουν οι αμυντικοί του Πυργετού.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των κ.κ. Σκουλά, Πετρόπουλου, Τασιόπουλου(Σ.Δ. Θεσσαλίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Γιώργος Καλτέκης): Σεμπίρης, Βάλλας, Παπαποστόλου(70΄ Λέτσιος), Φλώρος, Κουμπούρας, Παναγιώτου Ανδρ., Σιαφαρίκας(43΄ Γκαντούνας), Κρίτσας, Γκουντρουμπής Φώτης, Σισμανίδης, Καραγκούνης(65΄ Ζηρδέλης).

ΠΥΡΓΕΤΟΣ (Γιάννης Αλεξούλης): Γκικούδης, Μαντζαφούλης, Καρκαντάς, Ψωμολιάς, Πότσης, Κουρδής, Νάστας(87΄ Νάστος), Γκαμπέτας(57΄ Κούμε), Σάββας, Ζαφειρίου, Γκαραλιάκος(77΄ Ζιώγας)..

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

Γιώργος Καλτέκης(Π.Ο.Ε.) : Ήταν ένα τοπικό ντέρμπι. Εμείς είχαμε πολλά προβλήματα λόγω τραυματισμών. Η αποβολή ήταν καθοριστική για την ήττα μας. Μετά την αποβολή του Παναγιώτου, το παιχνίδι έγινε εύκολο για τον Πυργετό. Χάσαμε φυσιολογικά.

Γιάννης Αλεξούλης(Πυργετός): Σημαντικό είναι πως όλες οι ομάδες αυτής της κατηγορίας …είναι σε αποσύνθεση. Βρίσκονται σε δραματική κατάσταση και το έργο μας είναι πολύ δύσκολο. Δίκαια κερδίσαμε. Έπαιξε ρόλο και η αποβολή του Π.Ο.Ε., που έκανε πολύ πιο εύκολο το έργο μας. Στο β΄ ημίχρονο πατήσαμε τη μπάλα και μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του Π.Ο.Ε.
Για τη συνέχεια…μόνο ο Θεός ξέρει τι θα συμβεί…

Add Comment