Επισκέψεις σχολείων στο ΚΠΕ Ελασσόνας

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 και την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 το Κέντρο Περιβαλλοντικής (ΚΠΕ) Κισσάβου – Ελασσόνας μέσα στο πλαίσιο της Δια βίου μάθησης δέχθηκε, αντίστοιχα, την επίσκεψη του 44ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Συγκεκριμένα, η περιβαλλοντική ομάδα του 44ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, αποτελούμενη από 73 μαθητές και 6 εκπαιδευτικούς, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Υδάτινη Ενέργεια – Νεροτριβές» αφού ενημερώθηκε για τις δράσεις και τα προγράμματα του Κέντρου και παρακολούθησε μια πολυμεσική εφαρμογή για το νερό, επισκέφτηκε τη λίμνη του Κεφαλοβρύσου και τις δριστέλλες της περιοχής και κατόπιν, ανέπτυξε δραστηριότητες πεδίου.
[wpg_thumb]
Παράλληλα, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας συμμετείχε στα προγράμματα του Κέντρου «Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική» και «Πόλη-Ενέργεια» με δύο περιβαλλοντικές ομάδες με 5 εκπαιδευτικούς και αντίστοιχα με 47 και 40 μαθητές. Οι περιβαλλοντικές ομάδες, αφού παρακολούθησαν εκπαιδευτικές εφαρμογές στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, επισκέφθηκαν εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Τσαριτσάνη και παρατήρησαν τα παραδοσιακά κτίσματα του οικισμού.
Επισημαίνεται ότι η παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου υποστηρίζει τη συμμετοχή περιβαλλοντικών ομάδων σχολείων της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης στα οικολογικά πεδία του Κέντρου στους Δήμους Αγιάς και Ελασσόνας. Παράλληλα, αναπτύσσει επιμορφωτικά προγράμματα ενηλίκων με θεματολογία σχετική με τον περιβαλλοντικό και τον πολιτιστικό πλούτο του Ολύμπου και του Κισσάβου, όπως και με επίκαιρα θέματα περιβαλλοντικού προβληματισμού.

Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ
Σπύρος Αναγνωστάκης

Add Comment