Σε λειτουργία τέθηκε το Ασύρματο Δίκτυο δωρεάν πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε επιλεγμένα σημεία στην πόλη της Ελασσόνας, δίνοντας τη δυνατότητα τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες, να συνδέονται δωρεάν στο Διαδίκτυο μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων ή PDA τελευταίας τεχνολογίας.
Το Ασύρματο Δίκτυο του Δήμου Ελασσόνας είναι μία προσπάθεια του Δήμου να προσφέρει στους δημότες του μία ευρυζωνική υπηρεσία εντελώς δωρεάν. Με χρήση συσκευών τεχνολογίας WiFi, όπως φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές tablet, μπορείτε να συνδεθείτε στο Internet όταν είστε εντός της εμβέλειας της υπηρεσίας.
Το ασύρματο δίκτυο εξυπηρετεί κυρίως εξωτερικούς χώρους, όπως κεντρικές πλατείες και κεντρικές οδούς, και άλλα πιο απομακρυσμένα σημεία.
Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Φώτης Τζιόκας «Γίνονται προσπάθειες ώστε το Ασύρματο Δίκτυο του δήμου να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο. Υπάρχουν σχέδια για ακόμα μεγαλύτερη κάλυψη στο εγγύς μέλλον εντός της πόλης αλλά και σε κοινότητες του δήμου, όπου τα δημοτικά κτήρια διαθέτουν δίκτυο γρήγορης πρόσβασης στο διαδίκτυο. Έτσι, το δίκτυο σταδιακά θα επεκταθεί».

Περιοχές κάλυψης του Ασύρματου Δικτύου
Δημαρχείο Ελασσόνας
Δημοτική Βιβλιοθήκη
Πνευματικό Κέντρο
Γραφείο Κίνησης (Δημοτικό στάδιο)