«Έφυγε» ο πρ. κοινοτάρχης Αζώρου Γ. Μπόλης

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 64 ΕΤΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

Απεβίωσε στη Γερμανία όπου διέμενε, ο Γιώργος Μπόλης, οδοντίατρος, πρώην κοινοτάρχης Αζώρου(Βουβάλας) Ελασσόνας. Όπως έγινε γνωστό, ο παλαιός αυτοδιοικητικός της περιοχής «έφυγε» σε ηλικία 64 ετών, αφού τον τελευταίο μήνα προσβλήθηκε από καρκίνο, και η υγεία του παρουσίασε ραγδαία άσχημη εξέλιξη.
Ο οδοντίατρος Γιώργος Μπόλης εδώ και πολλά χρόνια εργαζόταν σε πόλη της Γερμανίας και ήταν ο τελευταίος κοινοτάρχης της Αζώρου, πριν περάσουμε στη φάση των συνενώσεων(1996). Πριν λίγα χρόνια, στις δημοτικές εκλογές, ήταν, ως επικεφαλής συνδυασμού, υποψήφιος δήμαρχος Σαρανταπόρου. Άφησε πίσω του, στην Άζωρο, σημαντικό και σοβαρό έργο. Ανάμεσα στα άλλα, συνεργάστηκε και με την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για την ανάδειξη της Περραιβικής Τρίπολης.
Δημιουργικός, δραστήριος, ανήσυχος, μετρημένος και σοβαρός, ευγενής, ανθρώπινος με ευαισθησίες, οραματιστής, έτυχε ευρείας αποδοχής από την τοπική κοινωνία, που θα τον θυμάται πάντα. Υπεραγαπούσε ιδιαίτερα την Άζωρο και την γύρω περιοχή, και όταν έβρισκε ευκαιρία, παρά τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις στη Γερμανία, ερχόταν τακτικά στην Άζωρο για να δει φίλους και συγγενείς. Είναι πατέρας ενός παιδιού.
Ο «αιφνίδιος» θάνατος του πρώην κοινοτάρχη ξάφνιασε πολύ κόσμο(…τον περίμεναν το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως το συνήθιζε), που δεν γνώριζαν το σοβαρό πρόβλημα υγείας του τελευταίου μήνα που αντιμετώπιζε, και τελικά στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του.
Ο σορός του Γιώργου Μπόλη μεταφέρθηκε στη γενέτειρα του, την Αζωρο Ελασσόνας, όπου την περασμένη Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, μέσα σε ατμόσφαιρα έντονης συγκίνησης και θλίψης, έγινε η κηδεία του εκλιπόντος πρώην κοινοτάρχη ξενιτεμένου Αζωρίτη, με την παρουσία συγγενών, φίλων, πολύ κόσμου και αυτοδιοικητικών συναδέλφων του.

Add Comment