«Έφυγε» ο ιατρός του Γ.Ν. Λάρισας Ζώρζ Μαγκντί

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

Συγκίνηση και θλίψη στην περιοχή της Ελασσόνας και στην Λάρισα για τον θάνατο του ιατρού γυναικολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Ζώρζ Μαγκντί, που «έφυγε», σε ηλικία 62 χρονών, αιφνίδια από τη ζωή αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο σπίτι του στην Ελασσόνα, όπου διέμενε με την οικογένεια του.
Ο γνωστός ιατρός μαιευτήρας – γυναικολόγος, αν και το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, παρέμενε ενεργός και δραστήριος και όπως έλεγαν άτομα που τον γνώριζαν καλά, «έφυγε όρθιος». Πέρα από την εργασία του στο Γ.Ν. Λάρισας, ερχόταν κάποιες ημέρες και στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας και εξέταζε ασθενείς.
Ο εκλιπών ιατρός Ζώρζ Μαγκντί, με καταγωγή του από το μακρινό Σουδάν, αφήνει πίσω την σύζυγο του Νίκη Ουσταμπασίδου(Προϊσταμένη Κλινικής Τεχνητού Νεφρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας) και 2 παιδιά, αγόρι και κορίτσι(φοιτητές).
Μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για τον Ζώρζ άτομα που τον γνώριζαν, ασθενείς του και φίλοι του. Μιλούσαν για ένα εξαιρετικό επιστήμονα, άνθρωπο και γιατρό, δραστήριο, άτομο επικοινωνιακό, χαμηλών τόνων, σεμνό και ευαίσθητο, αλλά και θρησκευόμενο.
Το τελευταίο «αντίο» στον 62χρονο επιστήμονα είπαν, το απόγευμα του Σαββάτου μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, η οικογένεια του, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του, ο ιατρικός κόσμος του Νομού Λάρισας, συνάδελφοι του από γειτονικούς Νομούς αλλά και πολύς κόσμος, στο Αγιονέρι Ελασσόνας(από όπου κατάγεται η σύζυγος του).
Για τον γιατρό – άνθρωπο και το σημαντικό έργο του μίλησαν ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Κώστας Καραμπάτσας και ο εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κ. Ουσταμπασίδης.

Add Comment