42 προσλήψεις με 7μηνες συμβάσεις για νέους έως 35 ετών

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ
Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων από 28/1 έως 6/2/2013

Ένα καινούριο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά στον πολιτισμό, πρόκειται να ξεκινήσει στο Νομό Λάρισας απασχολώντας 42 ανέργους σε 5 δήμους του νομού. Το πρόγραμμα αυτό έχει πολλά κοινά με το αντίστοιχο που υλοποιείται ήδη απ’ τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ διαφέρει στη διάρκεια της απασχόλησης, που είναι 7 μήνες αντί για 5.

Το “Δίκτυο Περραιβία” με έδρα την Ελασσόνα είναι από τις πρώτες μη κυβερνητικές οργανώσεις που επιλέχτηκαν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα αυτό και θα απασχολήσει 118 άνεργους νέους για 7 μήνες σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία των Νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων ΙΕ’ ΕΠΚΑ, 7η ΕΒΑ, ΛΔ’ ΕΠΚΑ και 19η ΕΒΑ. Το συντονισμό του προγράμματος έχει αναλάβει η Ειδική Υπηρεσία Πολιτισμού και Τουρισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ η διαδικασία επιλογής των ανέργων ωφελουμένων ελέγχεται εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.

Το αντικείμενο της δράσης που θα υλοποιήσει το “Δίκτυο Περραιβία” είναι η “Φύλαξη, ανάδειξη και βελτίωση της προσβασιμότητας αρχαιολογικών και μουσειακών χώρων στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας”.

Ειδικότερα για το Νομό Λάρισας το έργο αφορά στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσω της πρόσληψης 42 ατόμων (ωφελουμένων) για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στον τομέα του πολιτισμού, σε συνεργασία με την ΙΕ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ενώ η περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκινά τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και διαρκεί μέχρι την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013.

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν στο Δήμο Φαρσάλων 1 αρχαιολόγος και 4 εργάτες, στο Δήμο Κιλελέρ 1 ημερήσιος φύλακας, στο Δήμο Αγιάς 1 αρχαιολόγος, 7 εργάτες, 1 ημερήσιος φύλακας και 3 νυχτοφύλακες, στο Δήμο Ελασσόνας 2 αρχαιολόγοι, 11 εργάτες και 2 ημερήσιοι φύλακες και στο Δήμο Λαρισαίων 1 αρχαιολόγος, 2 νυχτοφύλακες και 6 εργάτες.

Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία αρμοδιότητας των Εφορειών Αρχαιοτήτων, με αντικείμενο εργασίας τη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, την ανάδειξη και συντήρηση πολιτιστικών υποδομών και την ασφάλεια κατά τη διάρκεια επισκέψεων και εκδηλώσεων στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους έως 35 ετών, εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ενώ η επιλογή τους, όπως έγινε και με τα τρέχοντα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, θα γίνει με αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης, που συνυπολογίζει και το εισόδημα των υποψηφίων.
Η προκήρυξη των θέσεων, μαζί με το έντυπο της αίτησης και αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του “Δικτύου Περραιβία” www.diktioelassonas.gr, στα γραφεία του δικαιούχου(Δημάρχου Χρ. Βλαχοδήμου 1-ΕΛΑΣΣΟΝΑ (ΤΚ 40200) –Τηλεφ. 24930-24222 κ. Μπόλη Μάγδα) , στα δημοτικά καταστήματα των δήμων, στους οποίους θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, και τα γραφεία του ΟΑΕΔ στις αντίστοιχες περιφερειακές ενότητες, προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους.

Add Comment