«Γιορτινά Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά στην Ελασσόνα»

20 Δεκεμβρίου 2012 έως 6 Ιανουαρίου 2013

 

Ξεχωριστές γιορτές θα κάνουν φέτος οι μικροί μας φίλοι και όχι μόνο στην πόλη της Ελασσόνας. Το μαγικό – γιορτινό τρενάκι, καθημερινά, θα κάνει βόλτες όλους τους φίλους του Αϊ – Βασίλη στους δρόμους της Ελασσόνας, πηγαίνοντας τους στα ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια που βρίσκονται διάσπαρτα στην πόλη μας και στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν:

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ελασσόνας,

  • με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας,

  • του Επιμελητηρίου Λάρισας και του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας

 και με τη συμμετοχή των συλλόγων,

 «Δίκτυο Περραιβία», «Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας», «Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαροσίου», «Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ελασσόνας – Όλυμπος», «Πολιτιστικό Προξενείο», «Σύλλογος Λιβαδιωτών Ελασσόνας»,

  • και των Γυμναστήριων: «Αθλοκίνηση» του Α. Μπόλλου, «Ρυθμός & Κίνηση» του Ν. Φώλλα και της Μουσικής Σχολής Ελασσόνας «Δημ. ΤΣιαβέ»,

 οργανώνουν τα μαγικά Γιορτινά Χριστούγεννα στην Ελασσόνα.

 Οι εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν είναι:

 Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου

 Ώρα: 9.30 π.μ.

Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη»

Παιδική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Β΄ Παιδικού Σταθμού Ελασσόνας.

Ώρα: 6.30 μ.μ.

Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη»

«Εκδήλωση Αγάπης και Αλληλεγγύης» – Στηρίζουμε οικογένειες με παιδιά που έχουν ανάγκη

 Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα παρουσιάζεται στην Ελασσόνα η “Εκδήλωση Αγάπης και Αλληλεγγύης” του Δικτύου Περραιβία και του Πολιτιστικού Προξενείου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας, και οι διοργανωτές καλούν το κοινό να συμμετάσχει στην εκδήλωση, για να γίνουν αυτές οι γιορτές πιο αισιόδοξες και φωτεινές για τις οικογένειες με παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη.

Η πρωτοβουλία αυτή των φορέων έχει σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα, τα οποία θα διατεθούν όλα για την αγορά τροφίμων και φαρμάκων και τα οποία θα προσφερθούν σε οικογένειες με παιδιά που χρειάζονται την υποστήριξη και τη φροντίδα μας.

Όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα των διοργανωτών, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας υπό τη διεύθυνση του κ. Κων. Μάτη και τη Μικτή Χορωδία Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Στάσας Τζάλλα.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και ο επετειακός τόμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας για τα 100 χρόνια Ελευθερίας, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην είσοδο της αίθουσας Βασίλη Φαρμάκη θα διατίθενται από τους εθελοντικούς φορείς κουπόνια αλληλεγγύης των 3,00 ευρώ για την ενίσχυση της πρωτοβουλίας.
Το Δίκτυο Περραιβία και το Πολιτιστικό Προξενείο καλούν τους κατοίκους της περιοχής να υποστηρίξουν την “Εκδήλωση Αγάπης και Αλληλεγγύης” για οικογένειες με παιδιά που έχουν περισσότερη ανάγκη και να διαθέσει το ελάχιστο ποσό των 3,00 ευρώ για την αγορά τροφίμων και φαρμάκων, δίνοντας τη δυνατότητα στις οικογένειες αυτές να περάσουν τις γιορτές με υγεία, δύναμη και χαμόγελο.

 Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου

 Ώρα: 9.00 π.μ.

Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη»

Παιδική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας.

Ώρα: 7.00 μ.μ.

Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη»

Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα του Γυμναστηρίου «Ρυθμός και Κίνηση» του Ν. Φώλλα.

 

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου

 

Ώρα: 11.00 π.μ.

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

 

Χριστουγεννιάτικο Δημιουργικό Εργαστήριο Ζωγραφικής για όλα τα παιδιά από το τμήμα Ζωγραφικής της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρεία Ελασσόνας.

 

Ώρα: 7.00 μ.μ.

Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη»

 

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τα μουσικά σύνολα της Μουσικής Σχολής Ελασσόνας «Δ.Τσιαβέ».

 

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

 

Ώρα: 11.00 π.μ.

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

 

Ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Ελασσόνας «Ο Γεωργάκης Ολύμπιος» και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας με τη συμμετοχή της παιδικής Χορωδίας του Δήμου Ελασσόνας και του Ποδηλατικού Αθλητικού Όμιλος Ελασσόνας – «Όλυμπος», διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά, με δώρα και γλυκίσματα.

Ώρα: 3.30 μ.μ.

Πλατεία Βαροσίου

 

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαροσίου, ο Ποδηλατικός Αθλητικός Όμιλος Ελασσόνας –«Όλυμπος» και το Γυμναστήριο «Ρυθμός και Κίνηση» του Ν. Φώλλα, θα πραγματοποιήσουν Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για όλα τα παιδιά.

 

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου

 

Ώρα: 9.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.

Κεντρική Πλατεία – Δρόμοι της πόλης

 

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας και η Παιδική Χορωδία Ελασσόνας θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου

 

Ώρα: 11.00 π.μ.

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας – Δρόμοι της πόλης – Πεζόδρομος Βενιζέλου

 

Η Θεατρική ομάδα “Οδοιπόροι” παρουσιάζουν το δρώμενο “ Η Απώλεια”.

Παίζουν: Δημήτρης Ζερβός, Σοφία Βαναργιώτη, Παναγιώτα Χαλούλη, Γιώργος Παπαδόπουλος. Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαδόπουλος

 

Ώρα: 3.30 μ.μ.

Πλατεία Βαροσίου

 

Η Θεατρική ομάδα “Οδοιπόροι” παρουσιάζουν το δρώμενο “ Η Απώλεια”.

Παίζουν: Δημήτρης Ζερβός, Σοφία Βαναργιώτη, Παναγιώτα Χαλούλη, Γιώργος Παπαδόπουλος. Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαδόπουλος

 

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου

Ώρα: 6.00 μ.μ.

Πεζόδρομος οδού Δραχμής & Βενιζέλου

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με μουσική και κρασί, προσφορά της «Οινοποιίας Ελασσόνας, Γ. Λόλας – Γ. Φτίκας Ο.Ε.» .

 

 

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου

 

Ώρα: 11.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.

Κεντρική Πλατεία – Δρόμοι της πόλης

 

Η CaRacaTu, μια ομάδα Βραζιλιάνικων κρουστών θα χορέψει και θα τραγουδήσει στους ρυθμούς της Samba και της SambaReggae, σε ένα ζωντανό show μαζί με τον κόσμο, στους δρόμους της πόλης.

 

Είναι ένα ανοιχτό σχολείο που ο καθένας μπορεί να έρθει να μάθει την τέχνη των κρουστών, του ρυθμού και της Βραζιλιάνικης και όχι μόνο κουλτούρας. Το σύνολο των κρουστών της μπάντας είναι πάνω από 10 άτομα, αριθμός που πολύ συχνά ποικίλλει λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου, τα οποία παίζουν και χορεύουν στους ρυθμούς της Samba και της SambaReggae, γεμίζοντας τον κόσμο με μουσική, ενέργεια και ρυθμό.

 

Ώρα: 7.00 μ.μ.

Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη»

 

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας σε συνεργασία με το Γυμναστήριο «Αθλοκίνηση» του Α. Μπόλλου, τη Μουσική Σχολή Ελασσόνας «Δ.Τσιαβέ» και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας και την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελασσόνας.

Τα παιδιά του Γυμναστηρίου θα χορέψουν – παρουσιάσουν το εργαστήρι παιχνιδιών του ΑιΒασίλη και τις ζαβολιές με τα ξωτικά στις μέρες των γιορτών.

Η παιδική Χορωδία και η ορχήστρα της Μουσικής Σχολής Ελασσόνας «Δ.Τσιαβέ» υπο τη διεύθυνση της μαέστρου Ευλαμπίας Ντούλα θα τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δ. Τσιαβέ θα παρουσιάσει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο.

 

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου

 

Ώρα: 11.00 π.μ.

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

 

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για παιδιά με ξωτικά, μάγους, ξυλοπόδαρους και κλόουν με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

 

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου

 

Ώρα: 9.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.

Κεντρική Πλατεία – Δρόμοι της πόλης

 

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας και η Παιδική Χορωδία Ελασσόνας θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο.

 

 

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου

 

Ώρα: 5.00 μ.μ.

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας – Δρόμοι της πόλης

 

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ελασσόνας θα πραγματοποιήσει Endourada – ποδηλατάδα Αγιοβασιλιάδων σε όλη την πόλη της Ελασσόνας που θα καταλήξει σε ένα πάρτυ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

 

Ώρα: 7.30 μ.μ.

Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη»

 

Θεατρική – αφηγηματική παράσταση βασισμένη στο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» , από τη Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας.

 

Σάββατο 5 Ιανουαρίου

 

Ώρα: 11.00 π.μ.

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

 

Χριστουγεννιάτικο Δημιουργικό Εργαστήριο Ζωγραφικής για όλα τα παιδιά από το τμήμα Ζωγραφικής της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρεία Ελασσόνας.

Χριστουγεννιάτικα – Δημιουργικά Εργαστήρια – Στάσεις

 

  • Το Σπίτι του Αι – Βασίλη . Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας – Αφετηρία.
  • Η Παραμυθούπολη του Αι – Βασίλη . Πεζόδρομος οδού «Βενιζέλου».
  • Το Μουσικό Εργαστήρι του Αι – Βασίλη . Επί της οδού Οικονόμου.

 

 

Διοργάνωση : Δήμος Ελασσόνας – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελασσόνας, Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ελασσόνας, Παιδική Χορωδία Δήμου Ελασσόνας.

Με τη συνεργασία: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, Επιμελητηρίου Λάρισας και του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας.

 Συμμετέχουν: «Δίκτυο Περραιβία», «Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας», «Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαροσίου», «Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ελασσόνας», «Πολιτιστικό Προξενείο», «Σύλλογος Λιβαδιωτών Ελασσόνας», και των Γυμναστήριο «Αθλοκίνηση» του Α. Μπόλλου, Γυμναστήριο «Ρυθμός & Κίνηση» του Ν. Φώλλα, Μουσική Σχολή Ελασσόνας «Δημ. ΤΣιαβέ»,

 Φέτος τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά θα είναι διαφορετικά για όλους μας. Η πόλη μεταμορφώνεται για να δεχτεί όλους τους φίλους με ζεστασιά και χαρά. Με τη συνεργασία πολλών εθελοντών και υπαλλήλων και με δωρεάν εκδηλώσεις για όλους, μικρούς και μεγάλους η πόλη της Ελασσόνας επιθυμεί να περάσουμε καλά, να προσφέρει σε όλους λίγη ξεγνοιασιά αλλά και να υπενθυμίσει μια λέξη με μεγάλη σημασία σήμερα: «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Add Comment