Δωρεάν διανομή τροφίμων στο Δήμο Ελασσόνας

Οι 16.780 δικαιούχοι στο Δήμο Ελασσόνας θα λάβουν δωρεάν τρόφιμα μέσω του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας.
Μια μεγάλη εκστρατεία διανομής τροφίμων ξεκίνησε αυτές τις ημέρες και βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δήμο Ελασσόνας μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διανομή τροφίμων που έχει γίνει μέχρι σήμερα σε Δήμο της χώρας, καθώς δικαιούχοι του προγράμματος, που υλοποιείται μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι 16.780 άτομα του Δήμου Ελασσόνας.
[wpg_thumb]
Ο Δήμος Ελασσόνας υλοποιεί το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά τη διανομή τροφίμων σε άτομα, που έχουν πραγματική ανάγκη, γι’ αυτό και τα κριτήρια για τη συμμετοχή είναι εισοδηματικά και κοινωνικά.
Πρόκειται για διανομή 5 βασικών ειδών διατροφής, ρύζι, μακαρόνια, φέτα, ελαιόλαδο και γραβιέρα.
Οι υπηρεσίες του Δήμου και ο Οργανισμός για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες, τόσο στην καταγραφή του μεγάλου αριθμού των δικαιούχων, που προηγήθηκε, όσο και στη διανομή των τροφίμων, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Δήμος Ελασσόνας υλοποιώντας το πρόγραμμα μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας παρέχει μια σημαντική βοήθεια με βασικά διατροφικά προϊόντα, σε συμπολίτες μας με χαμηλό εισόδημα, που είναι δικαιούχοι του προγράμματος, σε έναν μεγάλο αριθμό οικογενειών, αναλογικά με τον πληθυσμό του.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος για το σκοπό αυτό συναντήθηκε με τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ελασσόνας, καθώς η διανομή των τροφίμων θα γίνεται σε κάθε Δημοτική και Τοπική Ενότητα μέσω των τοπικών γραφείων με ευθύνη των τοπικών συμβουλίων και σε ημερομηνία που θα ορίζεται και θα ανακοινώνεται από τον πρόεδρο και το τοπικό συμβούλιο.

« Σε μια περίοδο τόσο δύσκολη για τη χώρα μας, που πολλοί συμπολίτες μας στερούνται βασικά ήδη διατροφής, οι υπηρεσίες του Δήμου μας στέκονται στο πλευρό τους με κάθε δυνατή βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν», τόνισε ο Δήμαρχος.
«Ο Δήμος μας με την συμμετοχή του στο πρόγραμμα διανομής δωρεάν τροφίμων προσπαθεί να ανακουφίσει έστω και στο ελάχιστο την δεινή οικονομική τους κατάσταση. Για πρώτη φορά στο Δήμο μας θα γίνει διανομή ενός τεράστιο όγκου τροφίμων, σε σύνολο περίπου 300 τόνων».

Ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η παραλαβή 67.107 κιλών ζυμαρικών, 9.771 κιλών γραβιέρας, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα και η παραλαβή 91.624 κιλών ρυζιού, 17.766 κιλών φέτας, 26.726 λίτρων ελαιόλαδου και επιπλέον ποσότητα ζυμαρικών ( κοφτό μακαρόνι).

Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιείται η διανομή ζυμαρικών και γραβιέρας στους οικισμούς της Ελασσόνας και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η διανομή στην πόλη της Ελασσόνας.

Add Comment