Έτρεξαν …κατά του λιγνίτη στην Ελασσόνα!

ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΟΜΕΝΙΚΟ – ΕΛΑΣΣΟΝΑ
«ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ – ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ!!»
Του Γιάννη Μουκίδη

Ήταν ένας διαφορετικός αγώνας δρόμου αυτός που έγινε πρόσφατα στην περιοχή της Ελασσόνας και στέφθηκε από επιτυχία, μια διοργάνωση του Ποδηλατικού Συλλόγου Επαρχίας Ελασσόνας «Ο Όλυμπος». 30 και πλέον αθλητές, μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες, έτρεξαν από την πλατεία Δομενίκου έως την κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, διανύοντας συνολικά 15 χιλιόμετρα, στέλνοντας προ κάθε αποδέκτη το ηχηρό μήνυμα «Όχι στον λιγνίτη – Ναι στον Όλυμπο»!
[wpg_thumb]
Στον τερματισμό, οι δρομείς χαμογελαστοί και ευδιάθετοι, παρά τα 15 χιλιόμετρα στα πόδια τους, εισέπραξαν πολύ χειροκρότημα για την προσπάθεια, από δεκάδες Ελασσονίτες και φίλους τους.
Χαρακτηριστικές είναι η δηλώσεις του προέδρου του Ποδηλατικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Στέφ. Γκατζιούρα:
«Θέλουμε για ακόμη μια φορά να στείλουμε ένα μήνυμα, αυτή την φορά τρέχοντας, προς την επίσημη πολιτεία πως ο κόσμος της Ελασσόνας είναι αντίθετος με τον λιγνίτη και πως η διαστρέβλωση που γίνεται και στην κοινωνία τη δική μας είναι μεγάλη, για …το ότι δήθεν θα έρθουν λεφτά και θέσεις εργασίας. Υπάρχει παραπληροφόρηση και μεγάλος κίνδυνος να υποστεί βιβλική καταστροφή η περιοχή της Ποταμιάς, του Θεσσαλικού Ολύμπου και του Πηνειού. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε ακόμη περισσότερο εμείς σαν Ελασσόνα, ο Τύρναβος και η Λάρισα και να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε αντίθετοι και είμαστε σαφώς υπέρ της ήπιας αξιοποίησης του Ολύμπου, που είναι το κόσμημα της επαρχίας. Να σεβαστούμε την ιστορία μας και τις ζωές των μικρών παιδιών μας!».
Στη σεμνή τελετή των απονομών μεταλλίων και κυπέλλων, το παρών έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηρώ Διώτη και κ. Δημ. Γελαλής, ο πρόεδρος του «οικοδεσπότη» Ποδηλατικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Στέφανος Γκατζιούρας, το μέλος της διοίκησης της ΕΣΚΑΘ κ. Ζήσης Δότας, ο πρόεδρος του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας κ. Γ. Τριανταφύλλου, μέλη των Ελασσονιτών Εθελοντών, των Φίλων του Βουνού και του Δάσους Τσαριτσάνης, του Μ.Σ. Αραδοσιβίων, του Γ.Σ.Ε. Ελασσόνας, η δασάρχης Ελασσόνας κ. Ζωή Φτίκα, μέλη των «Ελλήνων Διασωστών»(κάλυψαν τον αγώνα δρόμου), κ.ά.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στις βραβεύσεις τον κύπελλο στην κατηγορία 18-45 ετών κέρδισε η ομάδα δρομέων «Elassona Green Running Team» με 8 αθλητές να τερματίζουν στις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης αλλά και της συγκεκριμένης κατηγορίας, που ήταν οι: Γρηγόρης Μπίλης, Δημήτρης Χατζής, Κώστας Ζιάκος, Νίκος Κασιάρας, Γιώργος Γκουζώνης, Θωμάς Σολωμός, Θοδωρής Παπακυριάκος και Αντώνης Λιάνος.
Στην κατηγορία των γυναικών οι τρεις θέσεις ήταν: Κωνσταντινοπούλου Βασιλική, Παπαχαρισίου Ντίνα, Τσακνάκη Ευαγγελία.
Στην κατηγορία κάτω των 18 ετών τα αποτελέσματα ήταν τα εξής για τις τρεις πρώτες θέσεις: Κωνσταντινοπούλου Βασιλική, Μπίλης Δημήτριος, Αλεξούλη Εύη.
Στην κατηγορία άνω των 45 ετών οι τρεις πρώτοι ήταν οι: Πολύζος Δημήτριος, Μανώλης Βασίλης, Βαλιώτης Κώστας.
Γενική κατάταξη των πρώτων 15 αθλητών με τους αντίστοιχους χρόνους: 1ος: Μπίλης Γρηγόρης-1:15:38 / 2ος: Κασιάρας Νίκος-1:15:39 / 3ος: Χατζής Δημήτρης-1:15:39 / 4ος: Γκουζώνης Γιώργος-1:15:39 / 5ος: Σολωμός Θωμάς-1:15:39 / 6ος: Ζιάκος Κώστας-1:15:39 / 7ος: Κωνσταντινοπούλου Βασιλική-1:18:13 / 8ος: Παπακυριάκος Θοδωρής-1:18:13 / 9ος: Λιάνος Αντώνης-1:20:13 / 10ος: Πολύζος Δημήτρης-1:22:12 / 11ος: Μανώλης Βασίλης-1:22:58 / 12ος: Βογιατζής Ηλίας-1:25:53 / 13ος: Παπαχαρισίου Ντίνα-1:26:27 / 14ος: Νίκου Ανδρέας-1:26:34 / 15ος: Βαλιώτης Κώστας-1:26:34 .

Add Comment