Στην πίστα μότο κρος Καλλιθέας η Καραλαριώτου

Τις προοπτικές που διανοίγονται για την προώθηση του αθλητικού τουρισμού και δει του μηχανοκίνητου στην περιοχή μας, διερεύνησε η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου που επισκέφτηκε χθες την υπό κατασκευή πίστα mοto cross στην Καλλιθέα Ελασσόνας, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αλλά και να ενημερωθεί για τις εργασίες που απαιτούνται, ώστε με την ανακατασκευή της να αποτελέσει πίστα υψηλών προδιαγραφών με δυνατότητα φιλοξενίας πανελλήνιων αλλά και πανευρωπαϊκών αγώνων.
Συνοδευόμενη από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Ποδηλατικού Αθλητικού Ομίλου επαρχίας Ελασσόνας «Όλυμπος» κ. Στέφανο Γκατζιούρα και Ηλία Κορομηλά καθώς και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων Π.Ε. Λάρισας με επικεφαλής τον διευθυντή κ. Χρ. Λυτροκάπη, η κ. Καραλαριώτου επιθεώρησε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πίστα, ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Συλλόγου για τη διερεύνηση συνεργασίας με την Αντιπεριφέρεια Λάρισας ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες ολοκλήρωσής της.
Η αντιπεριφερειάρχης ανέθεσε στην αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων να προχωρήσει σε κοστολόγηση των απαιτούμενων εργασιών για τη διαμόρφωση της πίστας και των υπόλοιπων απαιτούμενων υποδομών (ράμπες, άλλες εγκαταστάσεις κ.α.) που θα καταστήσουν την πίστα έναν χώρο που θα πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, με τελικό στόχο να συμπεριληφθεί στο Καλεντάρι των Πανελλήνιων Αγώνων Μότο – Κρος και ποδηλατικών αγώνων four-cross.
«Μία πίστα υψηλών προδιαγραφών, όπως επιθυμούμε να καταστεί μετά την ανακατασκευή της η πίστα της Καλλιθέας Ελασσόνας, με δυνατότητα φιλοξενίας αγώνων πανελλήνιου και διεθνούς επιπέδου, θα δώσει ένα ξεχωριστό «στίγμα» στην περιοχή και θα την καταστήσει πόλο έλξης για το φίλαθλο κοινό του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας», τόνισε κατά την επίσκεψή της η κ. Καραλαριώτου και συμπλήρωσε: «Το έργο της διαμόρφωσης και ολοκλήρωσης της πίστας moto – cross είναι πάρα πολύ σημαντικό για την περιοχή μας, διότι θα την καταστήσει σημείο αναφοράς για χιλιάδες επισκέπτες.
Τελικός μας στόχος είναι η δημιουργία και λειτουργία μιας ασφαλούς πίστας επιπέδου αγώνων.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικά έργο που σχετίζεται άμεσα με την ανάδειξη της επαρχίας Ελασσόνας και του Ολύμπου, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη. Ως Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στην ανάδειξη της επαρχίας Ελασσόνας σε τόπο προορισμού για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι οποίοι όχι μόνο θα μπορούν να προπονούνται όλο το χρόνο στις ειδικά σχεδιασμένες πίστες, αλλά και θα συμμετέχουν σε αγώνες υψηλού επιπέδου. Με αυτό τον τρόπο θα αναδειχθούν οι μοναδικές φυσικές ομορφιές της επαρχίας Ελασσόνας και του Ολύμπου.

Η ολοκλήρωση της πίστας και η φιλοξενία αγώνων στη συνέχεια, θα προβάλουν την περιοχή μας και θα ενισχύσουν την εικόνα της σε αυτή την εξαιρετικά δυσχερή οικονομική περίοδο και θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Θέλουμε με αυτό το έργο να προσελκύσουμε στην περιοχή μας επισκέπτες που θα ανακαλύψουν τις ομορφιές του τόπου μας, τα όμορφα φυσικά τοπία, τους αρχαιολογικούς χώρους, και τα άλλα μνημεία της περιοχής, αφού είναι γνωστό ότι οι λάτρεις της μοτοσυκλέτας αγαπούν τις όμορφες και αξιόλογες διαδρομές και τις επισκέπτονται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Άλλωστε, έχουμε πάρα πολύ όμορφα τοπία να επιδείξουμε. Γι΄ αυτό η φιλοξενία αγώνων στην πίστα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προβολή και τη διαφήμιση του τόπου μας.

Ο τουρισμός είναι μία λέξη που ακούγεται συχνά και προβάλλεται ως «πανάκεια», αλλά μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει ουσιαστική πηγή ανάπτυξης, εφόσον βέβαια υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός. Η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου θα λειτουργήσει αναπτυξιακά όχι μόνο για την Ελασσόνα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.
Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα των μοτοσικλετιστών αποτελεί το γεγονός ότι είναι πάρα πολλοί, γνωρίζονται μεταξύ τους, είναι ομαδοποιημένοι και μπορούν να μετακινηθούν κατά χιλιάδες σε περιοχές, όπως γίνεται στην πανελλήνια συγκέντρωση μοτοσικλετιστών. Οι ίδιοι οι αγώνες φέρνουν κόσμο, τουρισμό, προβολή και χρήματα για την ανάπτυξη του τόπου μας».

Η κ. Καραλαριώτου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «υγιή» ανάπτυξη που προσφέρουν αυτού του είδους οι αθλητικές δράσεις, εν αντιθέσει με άλλες μορφές ανάπτυξης, που προωθούνται όπως, για παράδειγμα, η εξόρυξη λιγνίτη.
Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε τέλος ότι θα επικοινωνήσει με τον Δήμο Ελασσόνας προκειμένου να λυθούν ζητήματα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης της πίστας.

Add Comment