Επίσκεψη 12ου Δημοτικού Λάρισας σε Αγιά – Ελασσόνα

Σήμερα, Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012, επισκέφθηκαν το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας 2 εκπαιδευτικοί του 12ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας συνοδευόμενοι από 40 μαθητές του σχολείου, για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Κέντρου «Μονοπάτια της Πέτρας και του Δάσους στον Κίσσαβο». Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, εκπαιδευτικοί και μαθητές, αφού ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τα προγράμματα του Κέντρου και παρακολούθησαν μια πολυμεσική εφαρμογή για τα δάση και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Κισσάβου, επισκέφτηκαν και περπάτησαν το παρακισσάβιο μονοπάτι στην περιοχή της Μελιβοίας όπου και ανέπτυξαν δραστηριότητες πεδίου.
[wpg_thumb]
Παράλληλα, την ίδια ημέρα μια άλλη περιβαλλοντική ομάδα 36 μαθητών και 2 εκπαιδευτικών του ίδιου σχολείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Κέντρου «Βιολογική Γεωργία, Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά» στην Ελασσόνα. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, αφού ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τα προγράμματα του Κέντρου και παρακολούθησαν μια πολυμεσική εφαρμογή για τη βιολογική γεωργία, επισκέφτηκαν τον ελαιώνα στον Άγιο Αθανάσιο στην Τσαριτσάνη και ανέπτυξαν δραστηριότητες πεδίου.
Επισημαίνεται ότι οι επισκέψεις των σχολείων στα προγράμματα του ΚΠΕ Κισσάβου Ελασσόνας υποστηρίζονται σε συνεργασία με τους υπευθύνους σχολικών δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για περισσότερη ενημέρωση για τα προγράμματα και τις δράσεις του Κέντρου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Κέντρου (http://thess.pde.sch.gr/kpe).

Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ
Σπύρος Αναγνωστάκης

Add Comment