«Να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα!»

ΦΩΝΑΞΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

«Να μη ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα και ο κρατικός προϋπολογισμός που σαρώνουν τη ζωή μας!», φώναξε χθες το πρωί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο(ΠΑΜΕ), στην Ελασσόνα.
[wpg_thumb]
Η χθεσινή συγκέντρωση, που οργάνωσε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ελασσόνας, έγινε στην πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο και μίλησε στους συγκεντρωμένους το μέλος της Γραμματείας Ελασσόνας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου κ. Δήμητρα Πάσχου, που τόνισε, ανάμεσα στα άλλα: «Οι καπιταλιστές παρήγγειλαν και η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πάει για ψήφιση την κατάργηση του πενιχρού κατώτερου μισθού, του 8ωρου, του 5θήμερου, της Κυριακάτικης αργίας, νέους φόρους και χαράτσια, την ώρα που κυριαρχεί η εξαθλίωση του λαού, για να μπορούν να γεμίζουν με τον ιδρώτα μας τα θησαυροφυλάκια τους, παράσιτα καπιταλιστές, στις λίστες της Ελβετίας, του Λιχτενστάιν και όπου αλλού κρύβουν τα κλεμμένα που βγάζουν. Για αυτούς παίρνουν τα μέτρα και όχι για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Είναι βρώμικος ο ρόλος όλων αυτών που μιλάνε για κακή διαπραγμάτευση, υποτέλεια και ξένη κατοχή. Κραυγές από τη μία και από την άλλη βάζουν πλάτη για να κρύβεται η αλήθεια από το λαό. Δεν είναι τυχαίο ότι όλους τους ενώνει το αντιΠΑΜΕ μένος. Τους χαλάμε τη δουλειά, γιατί αποκαλύπτουμε το ρόλο τους και τις πραγματικές αιτίες της κρίσης. Γιατί έχουμε πρόταση και σχέδιο ανατροπής της εξουσίας τους. Εμείς φωνάζουμε: Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά – εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά! Με επιμονή και υπομονή να δώσουμε τη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, ακόμα και αν τα ψηφίσουν στη Βουλή. Εκεί θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η υπόθεση, το κάθε σωματείο, ο αγώνας των εργαζομένων, στο κατά πόσο θα εμποδίσουμε την εφαρμογή τους».
Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας, όπου κυριάρχησαν συνθήματα κατά των μνημονίων και των παλαιών και νέων μέτρων, στην κεντρική οδό 6ης Οκτωβρίου και στους εμπορικούς δρόμους Βενιζέλου και Δραχμής της Ελασσόνας.
Τέλος, όπως αποφασίστηκε, σήμερα Τετάρτη, στις 10 το πρωί, το Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας θα πραγματοποιήσει ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας.

Add Comment