Έτοιμοι οι δρόμοι της Ελασσόνας …ενόψει Τεμπών

ΣΕΙΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

Έτοιμοι δείχνουν οι δρόμοι της επαρχίας Ελασσόνας για να δεχθούν την εξαιρετικά μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων και με αφορμή το ολιγοήμερο, ευτυχώς, «κλείσιμο» των Τεμπών, που ξεκινά αύριο Δευτέρα. Άλλωστε η Ελασσόνα …ξέρει καλά και από «πρώτο χέρι» τι σημαίνει να κλείνουν τα Τέμπη και η κυκλοφορία να γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.
Εδώ και αρκετό καιρό, συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας έχουν προχωρήσει σε διάφορες ουσιαστικές εργασίες για την μεγαλύτερη ασφάλεια οδηγών και οχημάτων που κυκλοφορούν στα εθνικά και επαρχιακά οδικά τμήματα της επαρχίας Ελασσόνας.
[wpg_thumb]
Ανάμεσα στα άλλα:
– Έχουν τοποθετηθεί πάρα πολλά μέτρα στηθαίων ασφαλείας σε σημεία και θέσεις του οδικού δικτύου, γνωστά για την επικινδυνότητα τους.
– Έγινε η αντικατάσταση πληροφοριακών πινακίδων λόγω φθοράς σχεδόν σε όλο το εύρος των επαρχιακών δικτύων της περιοχής Ελασσόνας.
– Συνεργεία του Κλιμακίου Ελασσόνας και του εργοταξίου Λάρισας προχώρησαν στην «επούλωση» λάκκων στο οδόστρωμα με ασφαλτόμιγμα.
– Κλαδεύτηκαν δένδρα και κόπηκαν χόρτα για την καλύτερη ορατότητα των οδηγών.
– Έχει γίνει διαγράμμιση πολλών χιλιομέτρων για τον άξονα και τις οριογραμμές.
– Τοποθετήθηκαν οριοδείκτες για μεγαλύτερη ασφάλεια των διερχομένων οδηγών.
– Μπήκαν φορητοί φωτεινοί σηματοδότες στις στενές γέφυρες Ελασσόνας και Λυκουδίου για την ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων, κάτι άλλωστε που έγινε και παλαιότερα, όταν έκλειναν τα Τέμπη.

Μετά από όλες αυτές τις επιπρόσθετες εργασίες που έγιναν πρόσφατα από την πλευρά της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και με την εποπτεία της αντιπεριφερειάρχου Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου, οι διερχόμενοι οδηγοί, τις αμέσως επόμενες ημέρες, από τα οδικά δίκτυα της επαρχίας Ελασσόνας και της Αγιάς, παρά την όποια ταλαιπωρία, θα πρέπει να νοιώθουν ασφαλείς.

Add Comment