Στο Κεφαλόβρυσο με το ΚΠΕ το 5ο Δ.Σ. Τυρνάβου

Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στο πλαίσιο των δράσεών του για τη δια βίου μάθηση δέχθηκε την επίσκεψη 4 εκπαιδευτικών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου και 52 μαθητών του σχολείου για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΚΠΕ «Υδάτινη Ενέργεια, νεροτριβές». Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, εκπαιδευτικοί και μαθητές, αφού ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τα προγράμματα του Κέντρου, παρακολούθησαν μια πολυμεσική εφαρμογή για τη χρήση του νερού. Κατόπιν, με τη συνοδεία των εκπαιδευτών του Κέντρου επισκέφθηκαν τη λίμνη και τις νεροτριβές στην περιοχή του Κεφαλοβρύσου, παρατήρησαν τα υδάτινα οικοσυστήματα και ανέπτυξαν δραστηριότητες πεδίου.
Επισημαίνεται ότι οι επισκέψεις των σχολείων στα προγράμματα του ΚΠΕ Κισσάβου Ελασσόνας υποστηρίζονται σε συνεργασία με τους υπευθύνους σχολικών δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο προγραμματίζει την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων (ημερίδων, σεμιναρίων) σε ποικίλα θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, όπως σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας τη διοργάνωση επιμορφωτικής ημερίδας με θέμα «Υλοποιώντας ένα πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων. Κατάθεση εμπειριών και εφαρμογή πρακτικών σχετικά με την υποστήριξη σχολικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας και αισθητικής αγωγής» την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 (ώρες 17.00 – 21.00) στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν μπορούν να αντλούν επιπρόσθετη πληροφόρηση επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του κέντρου (http://thess.pde.sch.gr/kpe).

Add Comment