Ενημέρωση στην Ελασσόνα για pellet, μπρικέτα, ακακίες

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση με το επίκαιρο θέμα «Αξιοποίηση της βιομάζας για παραγωγή θερμαντικής ενέργειας», διοργάνωσε η Δ/νση Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ελασσόνας, την Παρασκευή το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου(Δημαρχείο Ελασσόνας).
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ομιλητές είναι οι εξής:
– Δρ. Γεώργιος Νταλός, Τεχνολόγος Ξύλου, Καθηγητής, Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του Τμήματος Δασοπονίας του ΤΕΙ Λάρισας, με θέμα « Pellet και Μπρικέτα. Απάντηση στην συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου αλλά και διέξοδος αξιοποίησης των δασικών και αγροτικών υπολειμμάτων».
– Δρ. Μάριος Τρίγκας, Οικονομική Δασικών επιχειρήσεων. Επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, με θέμα « Η οικονομική προσέγγιση και τα θετικά στοιχεία που προκύπτουν από την χρήση των Pellet και Μπρικέτας στην παραγωγή θερμικής ενέργειας».
– Ζωή Φτίκα, Δασολόγος, Δασάρχης Ελασσόνας, με θέμα «Δενδρώδης καλλιέργεια ακακίας στο Δήμο Ελασσόνας και δυνατότητες αξιοποίησης».

Add Comment