Τηλεοπτική εκπομπή για τη φέτα Ελασσόνας

την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Την 10η κατά σειρά ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή θα παρουσιάσει το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» την Τρίτη 30/10/2012 , και ώρα 9.30 -11.00 μ.μ. ,στο κανάλι «ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV» με τον γενικό τίτλο : «Ελασσόνα 1912-2012:100 χρόνια Ελευθερίας».

Το θέμα της εκπομπής αυτής είναι :«Φέτα Ελασσόνας: Γεύση από Ελλάδα»

Προσκεκλημένοι στη ζωντανή αυτή εκπομπή θα είναι:
1.κ. Χριστοδουλίδης Χριστόδουλος –Κτηνίατρος ,Προϊστ. Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και
2.κ. Αντωνίου Αναστ. –Πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων επ. Ελασσόνας –Πρόεδρος Συνεταιρ. «ΟΙ ΒΟΣΚΟΙ»

Στην εκπομπή θα γίνουν παρεμβάσεις από τους :
1. κ. Ν.Κατσαρό ,πρώην Πρόεδρο ΕΦΕΤ-Επιστημ. Συνεργάτη Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος και
2. κ. Π. Πεβερέτο –Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας –ΠΑΣΕΓΕΣ

Το ΔΣ του Δικτύου ’ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ¨ και ο πρόεδρός του κ. Κων. Σκριάπας πιστεύουν ότι « Η φέτα είναι βασικός κρίκος στην διατροφική αλυσίδα, πηγή υψηλής πρωτεΐνης, ασβεστίου, βιταμινών και στοιχείων. Είναι εθνικό προϊόν, έχει θέση πλήρους φαγητού στο ελληνικό τραπέζι, γνωστό άλλοτε για την απαλότητά του και άλλοτε για την αψάδα της γεύσης του, έχει συνδεθεί πολύ στενά με την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, αφού η περιοχή της Ελασσόνας, κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην ετήσια παραγωγή φέτας στην Ελλάδα.

H φέτα, λοιπόν, αποτελεί στρατηγικό προϊόν για τη χώρα μας και ειδικότερα για την περιοχή της Θεσσαλίας και μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας . Το αιγοπρόβειο κρέας και το γάλα , καθώς και τα παράγωγα του (φέτα κ.α.) είναι οι στυλοβάτες του αγροτικού εισοδήματος των κατοίκων των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της (πρώην Επαρχίας Ελασσόνας, ορεινά Ν. Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας).»

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» επιμένει «Ελληνικά» και «Θεσσαλικά»

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ¨ κάνει έκκληση προς όλους τους Θεσσαλούς ,να προτιμούν τα εξαιρετικής ποιότητας γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της Θεσσαλίας και φυσικά όλα τα Ελληνικά ,πολλά από τα οποία ,ήδη, διαθέτουν διεθνή πιστοποίηση ποιότητας και αναγνώρισης ,γιατί με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η τοπική οικονομία, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση .

Είναι βέβαιο ότι η συντεταγμένη πορεία όλων των εμπλεκόμενων ,με ευθύνη της Περιφέρειας , η θεσμοθέτηση καλών πρακτικών ,αλλά κυρίως η τήρηση κανόνων σε κάθε στάδιο ,από την ενημέρωση μέχρι τη διάθεση και το άνοιγμα νέων αγορών ,μπορούν να εξασφαλίσουν στον πρωτογενή τομέα πρόσθετο εισόδημα , να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Κ. Κυριλλίδης ,την επιμέλεια των Βίντεο ο Θ. Αστερίου ,ενώ η όλη προσπάθεια υποστηρίζεται και από πολλά στελέχη του Δικτύου, αλλά και δεκάδες ανθρώπους των Γραμμάτων και των Επιστημών ,που είναι στενοί συνεργάτες του Δικτύου .

Σημειώνεται ότι στη σειρά των ζωντανών εκπομπών ,ήδη ,έχουν κληθεί σπουδαίοι επιστήμονες και θεσμικοί παράγοντες οι οποίοι και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις , αναπτύσσοντας ,ο καθένας από την σκοπιά του ,θέματα που άπτονται της ιστορίας (1912) ,αλλά και της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου Ελασσόνας,αξιοποιώντας τα δυνατά σημεία της περιοχής (Όλυμπος, βιολογικά προϊόντα, αρνάκι –κατσικάκι, φέτα Ελασσόνας, κρασιά ,αρχαιολογικά μνημεία, εναλλακτικός τουρισμός κ.α΄.)

Add Comment