Δίκτυο Περραιβία: Αξιοποίηση των πόρων της κοινωνικής οικονομίας

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα – στρογγυλό τραπέζι το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» παρουσίασε το ρόλο του μπορούν να παίξουν οι Εθελοντικές Οργανώσεις στην Βιώσιμη Ανάπτυξη και να συμβάλλουν μέσα από τις δράσεις τους στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

Την Ημερίδα αυτή διοργάνωσε το Δ.Σ. της «Ένωσης Απανταχού Ευρυτανισσών για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Ευρυτανίας » την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 10.30 – 14.30 μ.μ. στο Καρπενήσι, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Συνδέσμου «ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας με θέμα: «Κοινωνική Οικονομία – Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις – Αειφόρος Ανάπτυξη της Ευρυτανίας».

Η Ημερίδα – Στρογγυλό Τραπέζι είχε σκοπό την ενημέρωση, ανάδειξη, συμβολή και προβολή πρακτικών βιώσιμης (αειφόρου) ανάπτυξης της Ευρυτανίας, με την συμμετοχή της Ένωσης στην επίλυση των προβλημάτων που ενδιαφέρουν την κοινωνία της περιοχής.
[wpg_thumb]
Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του, αλλά και προέδρου του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας οικονομολόγο κ. Κων. Σκριάπα, ο οποίος μετέφερε την εμπειρία του και τις καλές του πρακτικές ,αφού στη Θεσσαλία ήδη λειτουργούν με ιδιαίτερη επιτυχία τα παραπάνω Δίκτυα εκατοντάδων Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.
Σημειώνεται ότι το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο χώρο των Εθελοντικών Οργανώσεων ,εντός αλλά και εκτός Ελλάδος ,για τις πρωτοβουλίες του ,αλλά και τις δράσεις του.
Για τον λόγο αυτό και έχει κληθεί επανειλημμένα σε Ημερίδες, συνέδρια FORUMS, στρογγυλά τραπέζια κλπ σε όλη την Ελλάδα , όπου και τιμάται ,ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής ,ενώ πρωταγωνιστεί στη ίδρυση και λειτουργία του Πανελλήνιου Παρατηρητήριου των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών , που θα αλλάξει καθοριστικά την πορεία του Εθελοντισμού στην Ελλάδα.

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» πιστεύει ότι «οι Εθελοντικές Οργανώσεις δεν πρέπει να παρακολουθούν εμβρόντητες το μέλλον ,αλλά να το διαμορφώνουν. Η συσπείρωση της κοινωνικής βάσης και η δυναμική διεκδίκηση για αξιοποίηση των δυνατοτήτων του τόπου-των φυσικών και ανθρώπινων πόρων της κοινωνικής οικονομίας, της αλληλεγγύης και των πολιτιστικών αγαθών -είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη».
Στην ημερίδα του Καρπενησίου ,η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος-Π.Ε. Ευρυτανίας παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών ,Επιστήμονες ,Εκπροσώπους Υπουργείων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Add Comment