Επιμορφωτική δράση του ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας

Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στο πλαίσιο της πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EΝΗΛΙΚΕΣ» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων οργάνωσε τριήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα ενηλίκων 20 ωρών με θέμα «Περπατώντας και ανακαλύπτοντας τον Όλυμπο». Η κύρια επιδίωξη του προγράμματος ήταν η γνωριμία, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα με το περιβαλλοντικό απόθεμα του Ολύμπου, στοιχεία που συμβάλλουν στην αειφόρο διαχείριση προστατευόμενων περιοχών του τόπου μας. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν από το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 (απόγευμα) έως τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 (μεσημέρι) στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και στις παραολύμπιες περιοχές του Δήμου Ελασσόνας.
[wpg_thumb]
Στο περιεχόμενο του προγράμματος περιλαμβάνονταν θέματα όπως η οικολογία του Ολύμπου, παρατήρηση και ερμηνεία τοπίου, αειφόρος διαχείριση προστατευόμενων περιοχών, τοπικά προϊόντα παραολύμπιων περιοχών κ.ά.
Η ανάπτυξη του επιμορφωτικού προγράμματος υποστηρίχθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας, τη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, από το Δασαρχείο Ελασσόνας, το Δίκτυο Περραιβία για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, καθώς και από άλλους εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς, και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας.
Οι συμμετέχοντες στο επιμορφωτικό πρόγραμμα, στελέχη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης όλης της χώρας (30 μέλη παιδαγωγικών ομάδων ΚΠΕ και υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων) και ενήλικοι της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας (20 άτομα), περπάτησαν στα μονοπάτια του Ολύμπου και ανακάλυψαν τις φυσικές ομορφιές του βουνού. Τους δόθηκε έτσι η δυνατότητα να εκτιμήσουν ότι η πορεία για τη βιώσιμη ανάπτυξη υποστηρίζεται κυρίως από την ανάδειξη και τη διατήρηση της φυσικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας. 
Στις εργασίες του προγράμματος παρέστησαν και χαιρέτησαν τους συμμετέχοντες ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πασχόπουλος Γεώργιος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Πράντζου-Κανιούρα Κωνσταντία, η σχολική σύμβουλος Π/θμιας Εκπαίδευσης κα Παπαδοπούλου Μαρία, η Δασάρχης Ελασσόνας κα Φτίκα Ζωή και ο εκπρόσωπος του Δικτύου Περραιβία για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό κ. Φουρκιώτης Κων/νος. Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ελασσόνας κ. Καψάλης Νίκος, ο καθηγητής της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. κ. Ζάγκας Θεοχάρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας κ. Κυριλλίδης Κων/νος, καθώς και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Εξάλλου, το Κέντρο προγραμματίζει την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων σε ποικίλα θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος μέσα στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αντλούν επιπρόσθετη πληροφόρηση επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του κέντρου (http://thess.pde.sch.gr/kpe).

Add Comment