Ανακοινώσεις – ευχαριστήριο του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας

Ελασσόνα, 24/09/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Oι άμεσες προτεραιότητες οι οποίες μπορούν να αμβλύνουν τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της χώρας σήμερα, ώστε να μην αναζητηθούν μέτρα «νεκρανάστασης» της αγοράς αύριο, είναι οι ακόλουθες:
1.Άμεσος ορισμός και νομοθετική προστασία της «εντός κρίσης μικρομεσαίας υπερχρεωμένης επιχείρησης» και υπαγωγή της στο καθεστώς ευνοϊκών φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων, ώστε να δοθεί μια ανάσα στις χειμαζόμενες επιχειρήσεις. Το ρυθμιστικό πακέτο πρέπει να περιλαμβάνει άρση των ποινικών διώξεων και της αυτόφωρης διαδικασίας, αλλαγές στον Τειρεσία για τους μικρομεσαίους με νέα κριτήρια αμνηστίας και ρυθμίσεις δανείων με επιμήκυνση αποπληρωμής με σημαντική μείωση του ύψους της δόσης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.
2.Άμεσος εκσυγχρονισμός του φορολογικού πλαισίου, με νέο, απλό, δίκαιο σε όλους φορολογικό νόμο, κατάργηση του ΚΒΣ, άρση των πονηρών φορολογικών τροπολογιών, άμεση εφαρμογή μειωμένου συντελεστή «flat tax» 15% για όλες τις επιχειρήσεις και μείωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ τουλάχιστον για τα είδη πρώτης ανάγκης.
3.Άμεση λύση στο έλλειμμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που είναι στην κυριολεξία ζήτημα «ζωής ή θανάτου» για χιλιάδες οικογένειες ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΑΕΕ. Αναδρομική καταβολή του επιδόματος στους ανέργους εμπόρους από τα χρήματα που καταβάλλονται από εμάς στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας.
Οι ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αρθρώνουν «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς, οικονομίας και κοινωνίας και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της 26ης Σεπτεμβρίου με την εξής ενέργεια:
Για το ελληνικό εμπόριο το κλείσιμο των καταστημάτων είναι πλέον εφιάλτης και εξαναγκασμός και όχι τρόπος διαμαρτυρίας. Ωστόσο, στη μνήμη των αυτόχειρων συναδέλφων μας προτείνουμε «στάση εργασίας».
Στάση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στις 26/09/2012 από της 11:00 έως τις 14:00
Λέμε ΟΧΙ:
ΟΧΙ στην επιλεκτική απελευθέρωση της αγοράς
ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας
ΟΧΙ στα καρτέλ και την ολιγοπώληση της ελληνικής αγοράς
ΟΧΙ στην κατάργηση του αφορολόγητου των επαγγελματιών, βιοτεχνιών και εμπόρων
ΟΧΙ στην επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων και τελών
ΟΧΙ στην ανεργία και τα λουκέτα των επιχειρήσεων μας

Λέμε ΝΑΙ:
ΝΑΙ στην αυθεντική ανάπτυξη μιας παραγωγικής Ελλάδας
ΝΑΙ στις ταμειακές παντού και αποδείξεις από όλους
ΝΑΙ στην πάταξη του παραεμπορίου και της παραοικονομίας
ΝΑΙ στην απλοποίηση της φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας
ΝΑΙ στην ελληνική ανταγωνιστική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την επιβίωση της μεσαίας τάξης

Το Δ.Σ.
του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας

Ελασσόνα, 23/09/2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών και της Δημοτικής Αστυνομίας , πραγματοποιήθηκε το πρώτο πολύ μεγάλο χτύπημα στην Ελασσόνα κατά του οργανωμένου παραεμπορίου με αποτέλεσμα , την σύλληψη 16 ατόμων, την κατάσχεση 6 οχημάτων και την καταστροφή πάνω από 10.000 προϊόντα όπως γυαλιά ,πορτοφόλια, παπούτσια, τσάντες, ωρολόγια, ομπρέλες και πολλά άλλα είδη.
Όπως είναι γνωστό το παράνομο πλανόδιο και στάσιμο εμπόριο, με την μη απόδοση φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και ΦΠΑ , προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις στην απασχόληση και στην οικονομία. Συνεπώς η καταπολέμηση και η πάταξη του παραεμπορίου είναι εξαιρετικά σημαντική για την πορεία της τοπικής – εθνικής μας οικονομίας, για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεών και του υγιούς εμπορίου .
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας ευχαριστεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομεταναστών και τη Δημοτική Αστυνομία για το εντυπωσιακό «χτύπημα» στο παραεμπόριο που καταφέραν το απόγευμα της Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου 2012 . Ευελπιστεί δε ότι το γεγονός αυτό θα αποτελέσει ένα σημαντικό μήνυμα προς όλους και μια καλή αρχή, ώστε να αποτραπούν παρόμοιες, παράνομες κινήσεις στο μέλλον.

Το Δ.Σ.
του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας

 

ΑΥΤΟΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (Γ.Ε.Μ.Η.)

Η ανάγκη συγκρότησης ενός ενιαίου πλαισίου οργάνωσης, ενημέρωσης και χρήσης των μητρώων της δημόσιας διοίκησης αποτελούσε ανέκαθεν πάγια απαίτηση των συναλλασσόμενων με τους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ιδιαίτερα για την επιχειρηματική κοινότητα, οι επικαλύψεις στοιχείων, τα προβλήματα στην ονοματολογία, οι διαφορετικές κωδικοποιήσεις, η αποσπασματική συγκέντρωση στοιχείων από φορείς, η έλλειψη στοιχείων ιστορικότητας επιχειρήσεων κ.λ.π., αποτελούσαν μερικά μόνο από τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στις διαδικασίες του γενικότερου επιχειρείν.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ήταν πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου της χώρας εδώ και πολλά χρόνια η δημιουργία ενός ενιαίου εμπορικού μητρώου. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η δημιουργία ενός Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) όλων των νομικών μορφών επιχειρήσεων στην Ελλάδα θα βοηθήσει στην παρακολούθηση των εμπορικών επιχειρήσεων από την πολιτεία και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ίδιων των επιχειρήσεων από την κεντρική διοίκηση και τους αρμόδιους φορείς της.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας επισημαίνει στις επιχειρήσεις, που έχουν συσταθεί πριν από την 04/04/2012 ότι οφείλουν να απογραφούν στο Γ.Ε.Μ.Η., ως εξής:

1.Α.Ε. και Ε.Π.Ε. ΑΠΌ 02/07/2012 έως 30/09/2012

2.Ο.Ε. και Ε.Ε. από 23/07/2012 έως 11/10/2012

Οι αστικοί συνεταιρισμοί, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι πιστωτικοί και αλληλασφαλιστικοί, από 12/10/2012 έως και 31/10/2012.
Τα υποκαταστήματα αλλοδαπών α.ε και ε.π.ε. οικονομικής δραστηριότητας από 12/10/2012 έως και 31/10/2012.
Τα φυσικά πρόσωπα, που είναι έμποροι και διαθέτουν επαγγελματική κατοικία ή εγκατάσταση ή ασκούν εμπορία μέσω κύριας ή δευτερεύουσας εγκατάστασης στην ημεδαπή θα απογραφούν από 01-11-2012 έως 31-12-2012.
Υποχρεωτική και σε κατάσταση πτώχευσης ή σε διαδικασία συνδιαλλαγής ή σε διαδικασία εκκαθάρισης.

Οι υπόχρεοι υποβάλλουν αίτηση-δήλωσης μέσω www.businessportal.gr

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2493029591 και 2493025177

Add Comment