Ανοίγει τις πύλες της στην Ελασσόνα η 6η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ
Του Γιάννη Μουκίδη

Ανοίγει τις πύλες σήμερα στην πόλη της Ελασσόνας η 6η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας, που θα παραμείνει ανοιχτή έως και την ερχόμενη Δευτέρα, και που αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες επισκέπτες από όλες τις γωνιές του Ελλαδικού χώρου, όπως έγινε και στις πέντε προηγούμενες διοργανώσεις, οι οποίες είχαν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα επίσημα εγκαίνια της Γιορτής θα γίνουν σήμερα στις 7.30 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας(που έχει κατακλυστεί με περίπτερα εκθετών και φορέων), με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, βουλευτών, των τοπικών αρχών, αλλά και εκπροσώπων της πολιτικής, κοινωνικής, επιστημονικής και αγροτικής κοινότητας και πολλών παραγωγικών τάξεων.
[wpg_thumb]
Το πλούσιο 3ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση του προϊόντος σε εκθεσιακά περίπτερα, επιστημονική ημερίδα, γευσιγνωστικές εκδηλώσεις, παραδοσιακές βραδιές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, παιχνίδια για παιδιά, επίδειξη παρασκευής φέτας και άλλες εκπλήξεις.
Η ξεχωριστή Γιορτή της Ελασσόνας τελεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, Κεντρικής ένωσης Δήμων Ελλάδας, Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών(ΠΑΣΕΓΕΣ), Επιμελητηρίου Λάρισας.
Την οργάνωση των εκδηλώσεων έχουν ο Δήμος Ελασσόνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας(Κ.Ε.Δ.Ε.), που έχει και την κεντρική ευθύνη όλων των εκδηλώσεων. Χορηγοί στις εκδηλώσεις της 6ης Πανελλήνιας Γιορτής Φέτας είναι η βιομηχανία κατασκευών λευκοσιδήρου «ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΥΡΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ», η «INOX DESIGN KATERIS A.E.», η «ΜΠΙΖΙΟΣ Α.Ε.» και η «ΔΙΒΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΙΑΝΟΜΕΣ».
Ένα σημαντικό κομμάτι των εκδηλώσεων και στο οποίο οι διοργανωτές δίνουν ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα είναι η επιστημονική ημερίδα που θα γίνει αύριο Κυριακή, πρωί και απόγευμα, στην αίθουσα «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη». Θέμα της: «Φέτα, το Ελληνικό τυρί. Είναι υπόθεση όλων μας…». Στη συγκεκριμένη επιστημονική εκδήλωση θα συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι υπουργείων, πανεπιστημίων, φορέων και ινστιτούτων, επιμελητηρίων, παραγωγικών τάξεων και άλλοι. Σκοπός της είναι να αναδειχθεί η φέτα και να καταλάβει το προϊόν τη θέση που του αξίζει στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
10.00: Έναρξη έκθεσης με περίπτερα παραγωγών Φέτας και Παραδοσιακών Προϊόντων.
10.30 – 12.30: Εκδηλώσεις για παιδιά : Διαγωνισμός Ζωγραφικής
12.30 – 14.30: Σκάκι Σιμουλτανέ με τον GM Σπύρο Σκέμπρη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκακιστών Ελασσόνας.
17.30 – 19.30: Παρουσίαση των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου και των συλλόγων αυτών.
19.30: Εγκαίνια της 6ης Πανελλήνιας Γιορτής Φέτας από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξ. Χαρακόπουλο.
21:00 – 22:30: Μουσικοχορευτική παράσταση με δρώμενα απ’ όλη την Ελλάδα.
1. «ΡΟΥΓΚΑΤΖΙΑ»
Οι εκπρόσωποι από τους συλλόγους τις περιοχής του Ρουμλουκιού: Λαογραφικός Όμιλος ντόπιων Μακρυχωρίου και περιχώρων, Λαογραφικός Όμιλος ντόπιων Αλεξάνδρειας και περιχώρων, Πολιτιστικός Σύλλογος Ξεχασμένης, Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης, Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλοχωρίου, θα παρουσιάσουν το τοπικό τους Λαϊκό δρώμενο ΡΟΥΓΚΑΤΖΙΑ.

2. «ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ» της ΣΜΥΡΝΗΣ .
Μουσικό-χορευτική-Θεατρική παράσταση από τον Λαογραφικό και Χορευτικό σύλλογο Βασιλικών.

3. «ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ»
Μουσικό-χορευτική – θεατρική παράσταση με θέμα «ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ» από τον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «Λάιος» και τον Παραδοσιακό Σύλλογο Θήβας «Ο Βλάχικος γάμος».

4.ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Γλέντι με παραδοσιακή μουσική απ’ όλη την Ελλάδα.

Add Comment