Δωρεάν διανομή τροφίμων σε φορείς από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

Συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα διανομής δωρεάν τροφίμων σε απόρους του νομού  Λάρισας, που φέτος σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να συμπεριλάβει περίπου 25.000 δικαιούχους ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο,  πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού και της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ευθύνη για το νομό Λάρισας έχει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας.
«Είναι πολύ σημαντικό που μπορούμε, διαμέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να βοηθήσουμε  έναν τόσο μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αναγκαίο να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή  κι ενέργειες σαν αυτή έχουν προστιθέμενη αξία, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο», τόνισε ο κ. Αγοραστός.
Η κ. Καραλαριώτου τόνισε ότι «πρόκειται για ένα μεγάλο πρόγραμμα στήριξης ανθρώπων που έχουν ανάγκη και υλοποιείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε στενή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας έχουν έλθει ήδη σε επαφή κι έχουν ενημερώσει διεξοδικά όλους τους δικαιούχους φορείς –περίπου 35 τον αριθμό- για τους όρους, τις προϋποθέσεις και  τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, ώστε με τη σειρά τους κι εκείνοι να ενημερώσουν τα μέλη τους. Από πλευράς μας είμαστε πανέτοιμοι και έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συμπεριληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα στο φετινό πρόγραμμα.  Έτσι, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανακουφίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Άλλωστε, τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι είδη πρώτης ανάγκης, απαραίτητα για το οικογενειακό τραπέζι. Εκτιμούμε, ότι από αρχές Σεπτεμβρίου, εφόσον οι απαραίτητες διαδικασίες από πλευράς υπουργείου ολοκληρωθούν εγκαίρως, θα είμαστε σε θέση να διανείμουμε τα τρόφιμα στους φορείς».

Διαδικασία – Φορείς – Δικαιολογητικά

Η παραλαβή των προϊόντων γίνεται από διάφορους φορείς οι οποίοι τα διανέμουν στη συνέχεια σε άπορα μέλη τους.
Ως φορείς υλοποίησης ορίζονται Φιλανθρωπικά Ιδρύματα, Ιερές Μητροπόλεις, οι Σύλλογοι Πολυτέκνων – Τριτέκνων,   Σύλλογοι Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες , Χρονίως Πασχόντων, Ψυχικά Πασχόντων κ.λ.π. Σύλλογοι αθίγγανων, Δήμοι και Κοινότητες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ή δημοτών που επλήγησαν από θεομηνίες.
Το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων αφορά άπορα άτομα και συγκεκριμένα αυτά που έχουν πραγματική ανάγκη και τα κριτήρια για τη συμμετοχή είναι εισοδηματικά (ανάλογα με το ύψος της φορολογικής δήλωσης).
Τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν δωρεάν, σύμφωνα με το πρόγραμμα του 2011, είναι ρύζι, μακαρόνια, τυρί φέτα και γραβιέρα,  ενώ η αρμόδια διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας που υλοποιεί και εποπτεύει το πρόγραμμα καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011, καθώς όσες αιτήσεις κατατεθούν αργότερα θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες και ως εκ τούτου δεν θα ληφθούν υπόψη.
Τα δικαιολογητικά των δικαιούχων θα προσκομίζονται από τους φορείς στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, όπου θα γίνεται επανέλεγχος των στοιχείων και θα αποστέλλονται στη συνέχεια στο υπουργείο όπου και θα πραγματοποιείται ο τελικός έλεγχος των καταστάσεων.
Η κ. Καραλαριώτου δήλωσε ότι τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας όσο και η ίδια προσωπικά θα στέκεται πάντα στο πλευρό προσπαθειών που στόχο έχουν την ανακούφιση και την ενίσχυση συμπολιτών και συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη τη βοήθειά όλων μας.
Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν επίσης ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας κ. Κ. Καλφούντζος, η προϊσταμένη του Τμήματος Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής κ. Νικολέττα Μπότη και η υπεύθυνη υπάλληλος του προγράμματος κ Γεωργία Γιωτοπούλου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη του προγράμματος κ Γεωργία Γιωτοπούλου στο τηλέφωνο 2413-511160

Add Comment