Ποδηλατάδα… ενάντια στο λιγνίτη!

19 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Πανεπαρχιακή ποδηλατάδα …ενάντια στον λιγνίτη, διοργανώνεται την Κυριακή 19 Ιουνίου, στην Ελασσόνα, από την δραστήρια ομάδα Ελασσονιτών Εθελοντών, σε συνεργασία και με άλλους φορείς και πολίτες.
Η όλη πρωτοβουλία, που στοχεύει στην επιπλέον ευαισθητοποίηση του κόσμου και της τοπικής κοινωνίας για το γνωστό πρόβλημα του ενδεχομένου εξόρυξης λιγνιτικών κοιτασμάτων στην περιοχή της Ελασσόνας. «Λέμε ναι στο ποδήλατο, ναι στο οξυγόνο, όχι στο κάρβουνο. Είμαστε ενάντια στο κάρβουνο του λιγνίτη, και θα το εκφράζουμε με κάθε τρόπο…!», επισημαίνουν, ανάμεσα στα άλλα, οι Ελασσονίτες Εθελοντές, που «ταράζουν» με τις πρωτοβουλίες τους τακτικά τα «νερά» της τοπικής κοινωνίας, και όχι μόνο.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διοργανωτών, οι ποδηλάτες όλων των ηλικιών, που θα πάρουν μέρος στην ποδηλατάδα της Ελασσόνας, συγκεντρώνονται στις 11 το πρωί της Κυριακής 19 Ιουνίου, στην πλατεία δίπλα από το σούπερ – μάρκετ «Λάρισα»(περιοχή πρώην ΚΤΕΛ Ελασσόνας), και θα διασχίσουν την διαδρομή Ελασσόνα – Στεφανόβουνο – Αετοράχη – Τσαριτσάνη, με τελικό προορισμό την Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.
Μαζί με την ομάδα των Ελασσονιτών Εθελοντών, στην ποδηλατοδρομία πρόκειται να πάρουν μέρος ο Ποδηλατικός Αθλητικός Όμιλος Ελασσόνας «Όλυμπος», το κατάστημα «Bike Park Gatziouras», η ποδηλατική ομάδα της «Μουσικής Σκηνής», η ποδηλαταρμάδα «Αθλοκίνηση», καθώς και όσοι ακόμη σύλλογοι και φορείς, αλλά και απλοί πολίτες, που το επιθυμούν. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.

Γιάννης Μουκίδης

Add Comment