Θετικός απολογισμός για τον 1ο Faethon Olympus Marathon

Την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος FAETHON OLYMPUS MARATHON στο βουνό των θεών ,τον Όλυμπο.
Έτρεξαν 84 αθλητές εκ των οποίων τερμάτισαν 82 δηλώνοντας ότι, ήταν ο δυσκολότερος αγώνας 40χιλ που έχουν τρέξει στην Ελλάδα ,ένας πραγματικός sky running αγώνας. Ο αγώνας διέσχισε στο σύνολο του τον άγνωστο δυτικό-νοτιοδυτικό Όλυμπο ,δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους αθλητές αλλά και στους πολυάριθμους θεατές να γνωρίσουν αυτήν την πλευρά του Ολύμπου.
[wpg_thumb]
Νικητής αναδείχτηκε ο Αθανασόπουλος Λεωνίδας καλύπτοντας τα 40χιλ και τa 3000μ. υψομετρική διαφορά του αγώνα σε 6 ώρες και 24 λεπτά, δεύτερος με χρόνο 6 ώρες και 30 λεπτά ο Χατζηγιάννης Γιώργος, στην τρίτη θέση με χρόνο 6 ώρες και 43 λεπτά ο Βογιατζής Αντρέας και στη τέταρτη θέση ο Ελασσονίτης αθλητής Ζιάκος Κώστας με χρόνο 6 ώρες και 44 λεπτά.
Το βραβείο του νεότερου αθλητή κέρδισε ο Δαβιώτης Θεόδωρος, με χρόνο 7 ώρες και 17 λεπτά και την έκτη θέση στην γενική κατάταξη.
Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μήτσου Γεωργία με χρόνο 9 ώρες και 34 λεπτά,41η πρώτη στη γενική κατάταξη και 2η
η Σαρρημιχαηλίδου Ελένη με χρόνο 10 ώρες και 50 λεπτά, 57η στη γενική κατάταξη.
Τον 1ο faethon Olympus marathon υποστήριξαν φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο δήμος Ελασσόνας, το κατάστημα Bike Park Gatziouras, η NUTRIXXION με ενεργειακά ποτά και η solo Energy με ενεργειακές μπάρες. Τα οινοποιεία Λόλας-Φτίκας και Μηνά με τα γευστικά κρασιά τους, ο κ. Τσούτσος με τη ρίγανη και το τσάι. Τα ξενοδοχεία Χάμος, River side,Κτήμα Μπέλλου, Οι εταιρίες North Face, La Sportiva,Odlo,SAKORAFAS. Ta καφέ Λευκό και LO.

Επίσης τη διοργάνωση βοήθησαν οι Έλληνες Διασώστες που βρισκόταν παντού κατά τη διάρκεια του αγώνα, Ο ΣΥΡΑΠ ( σύλλογος ραδιοερασιτεχνών Πιερίας)που ανέλαβε τις επικοινωνίες του αγώνα με επιτυχία. Οι χιονοδρομικοί ορειβατικοί σύλλογοι. Ελασσόνας,
Σπαρμού ,Καλυβίων ,Ολυμπιάδας, Λάρισας. Τα καταστήματα Πιτένη Χρυσούλα, Οικίας Αγαθά. Οι χορηγοί επικοινωνίας,ΕΡΤ3,ράδιο Ελασσόνα, ΈΚΔΟΣΗ, Larisa out, d radio, Elassona city.gr,ράδιο Κιβωτός,party 97.1. O κ.Κωσταφάκας που έδωσε 200ευρώ στον πρώτο αθλητή.

H οργανωτική επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει την Οικογένεια του αείμνηστου ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΣΟΥΡΕΚΑ για την οικονομική και υλική στήριξη που προσέφερε στον αγώνα όπου ήταν και μέγας χορηγός.

Όλους τους αθλητές που έτρεξαν τον αγώνα και μας τίμησαν με την παρουσίας τους, τους εθελοντές που δούλεψαν με ζήλο και τον απλό κόσμο.
Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι ήδη ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τον 2ο FAETHON OLYMPUS MARATHON που θα έχει επετειακό χαρακτήρα λόγω της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την πρώτη ανάβαση στον Μύτικα.

Add Comment